Termeni si Conditii de Utilizare

Bun venit pe site-ul localnic.ro – cea mai mare piata online de produse agroalimentare locale romanesti.

In continuare, te rugam sa citesti cu atentie termenii si conditiile de utilizare (“Termeni si Conditii”)  ale site-ului nostru, deoarece accesarea si folosirea serviciilor site-ului nostru presupune acceptarea neconditionata a tuturor termenilor si conditiilor prezentate.

 1. Termeni folositi

1.1. Site/ Website – pagina web localnic.ro, inclusiv orice sectiune sau subpagina a acesteia

1.2. Utilizator – orice persoana fizica si/ sau juridica, in varsta de cel putin 18 ani, care acceseaza site-ul localnic.ro

1.3. Vanzator – Utilizator al site-ului localnic.ro care vinde produse pe site

1.4. Cumparator – Utilizator al site-ului localnic.ro care cumpara produse de pe site

1.3. Furnizor sau LOCALNIC – societatea LOCALNIC RO S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Baia Mare, Maramures, Str. CIOCARLIEI, nr. 72B, 430094, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Maramures, sub nr. J24/1461/25.11.2020, CUI 43380949, e-mail: salut @ localnic . ro.

1.4. Anunt – oferta publica lansata de un Utilizator cu scopul de a fi publicata de catre LOCALNIC prin intermediul Website-ului, cu privire la vanzarea unui Produs.

1.5. Produs – bun care poate fi comercializat conform legii si care nu incalca limitele impuse prin acesti Termeni si Conditii.

1.6. Moderatori – persoanele care verifica si modereaza continutul anunturilor publicate pe site 

1.8. Anunt gratuit – anunt care poate fi publicat pe site-ul localnic.ro fara perceperea unei taxe

1.7. Anunt platit –  anunt care poate fi publicat pe site-ul localnic.ro doar prin perceperea unei taxe

1.8. Anunt promovat – prin perceperea unei taxe Anunturile pot fi promovate pe pagina principala a Site-ului nostru (in sectiunea “Anunturi promovate”) si pe pagina de cautare anunturi

1.9. Sistem de evaluare (review-uri) – sistemul nostru de rating si feedback, care permite Cumparatorului sa ofere celorlalti Utilizatori o evaluare subiectiva a experientei sale cu Vanzatorul

 1. Acceptarea conditiilor

Folosirea site-ului localnic.ro presupune acceptarea neconditionata si in totalitate a acestor Termeni si Conditii. Prin folosirea site-ului, se intelege atat accesarea, vizitarea, inregistrarea unui cont pe site cat si/ sau folosirea serviciilor de publicare pe Site a anunturilor. Acesti termeni si conditii constituie acordul legal dintre tine si LOCALNIC RO S.R.L.

Prin acordul tau la acesti Termeni si Conditii, declari si garantezi ca ai cel putin 18 ani si capacitate deplina de exercitiu sau, in cazul unei persoane juridice, sunteti o societate inmatriculata care functioneaza in conformitate cu toate legile din Romania, iar reprezentantii vostri sunt autorizati sa exprime acordul vostru legal cu privire la accesarea, vizitarea sau utilizarea in orice mod a site-ului si/ sau a Serviciilor localnic.ro.

Ne rezervam dreptul de a modifica si actualiza aceasta pagina in orice moment. Aceasta pagina cu Termeni si conditii poate fi accesata oricand aici.

Modificarile acestor Termeni si Conditii nu pot conduce la privarea sau limitarea drepturilor Utilizatorului legate de Serviciile platite. Serviciile platite achizitionate inainte de intrarea in vigoare a modificarilor, vor fi prestate in conformitate cu Termenii si Conditiile in vigoare la momentul achizitiei. 

Utilizatorul care nu accepta continutul modificarilor are dreptul de a rezilia contractul oricand, de a nu mai accesa, vizita si utiliza Website-ul si de a isi sterge contul. 

 1. Serviciile oferite

Localnic.ro este un site de Anunturi cu produse alimentare locale, unde producatorii locali (Vanzatorii) pot publica Anunturi de vanzare, iar Utilizatorii pot achizitiona bunatati locale proaspete si sanatoase.

3.1. Adaugarea unui Anunt

Anunturile pot fi adaugate pe Site prin accesarea paginii Adauga Anunt, selectarea categoriei corespunzatoare, selectarea unui Pachet de Anunturi si completarea unui formular care trebuie sa contina:

 • datele reale de contact ale Utilizatorului
 • descrierea reală a Produsului care face obiectul Anunțului
 • prețul Produsului care face obiectul Anunțului
 • modalitatea de livrare a Produsului

Prin trimiterea Anuntului spre publicare catre Furnizor, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile acestor Termeni si Conditii, fiind pe deplin de acord ca, in caz de nerespectare a acestora, sa fie tras la raspundere conform prevederilor acestora. Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in Anunt si/sau comunicate Furnizorului.

Intregul proces de adaugare a unui Anunt pe Website poate fi regasit aici.

Toate anunturile vor trece printr-un proces de moderare, in care Moderatorii se vor asigura ca indeplinesc toate cerintele prevazute in Termeni si Conditii pentru a fi publicate pe Site. Anunturile vor fi publicate in cel mai scurt timp posibil, intr-un interval maxim de 24 de ore. Daca din motive tehnice sau oricare alte motive neprevazute se trece de 24 de ore, Utilizatorul poate sa ne scrie la salut @ localnic . ro si vom face tot posibilul sa rezolvam problema cat mai rapid. 

Pachetele de Anunturi au o valabilitate de 1 luna de zile de la activare, iar anunturile au o valabilitate de 30 de zile de la aprobare. Fiecare Pachet de Anunturi ofera un anumit numar de credite de anunturi (STARTER – 3; STANDARD – 5; PREMIUM – 10). 

Creditele de anunturi se pot folosi doar cand un pachet este activ. Dupa expirarea pachetelor, chiar daca au ramas credite de anunturi nefolosite, acestea nu se vor mai putea folosi.

Daca Utilizatorul alege sa stearga un Anunt, pentru orice motiv, creditul aferent acestui Anunt nu va fi restituit spre limitele pachetului. De exemplu, daca Utilizatorul a achizitionat pachetul Standard care are o limita de 5 Anunturi si acesta a folosit 5/5 Anunturi, iar apoi a sters unul din Anunturi, acesta nu va fi recreditat astfel incat sa fie 4/5 din nou. Odata folosite, creditele de Anunturi sunt considerate finale. Fiecare Anunt adaugat foloseste 1 credit din limita pachetului.

3.2. Anunturi gratuite

Fiecare Utilizator poate publica gratuit pe Site un numar de 3 Anunturi gratuite prin Pachetul Starter. 

3.3. Anunturi platite

Pachetele de Anunturi platite sunt dupa cum urmeaza:

 • STANDARD: 5 Anunturi, cu valabilitate 30 de zile
 • PREMIUM: 10 Anunturi, cu valabilitate 30 de zile

Pachetele expira dupa 1 luna de la achizitie si se pot reinnoi manual sau automat la sfarsitul perioadei din sectiunea Abonamente din Contul meu. 

Preturile pachetelor sunt disponibile la achizitionarea acestora.

Mai multe detalii despre pachetele de anunturi pot fi gasite aici.

3.4. Anunturi promovate

Momentan avem 3 pachete de promovare (valabile pe 7 zile, 14 zile si 30 zile) care promoveaza Anuntul Utilizatorului pe prima pagina a Site-ului localnic.ro si pe pagina de cautare anunturi.

Toate anunturile promovate vor fi evidentiate printr-o eticheta cu textul “promovat”.

Pachetele de promovare se achizitioneaza pentru fiecare Anunt in parte si nu pot fi reutilizate pentru alte Anunturi decat pentru cel achizitionat.

Mai multe detalii despre anunturile promovate pot fi gasite aici.

3.4.1. Promovare pe prima pagina

Aceasta promovare consta in afisarea anuntului pe una dintre cele 16 pozitii disponibile pe prima pagina a Site-ului, in sectiunea “Anunturi promovate”. Pentru ca toate anunturile sa beneficieze de sanse egale de afisare, sistemul nostru foloseste un algoritm de afisare aleatoriu, astfel incat fiecare anunt sa beneficieze de aceleasi avantaje. 

3.4.2. Promovare pe pagina de cautare anunturi

Pe aceasta pagina, Anunturile promovate vor aparea inaintea tuturor celorlalte Anunturi. Pentru ca toate anunturile sa beneficieze de sanse egale de afisare, sistemul nostru foloseste un algoritm de afisare aleatoriu, astfel incat fiecare anunt sa beneficieze de aceleasi avantaje. 

3.5. Anunturi salvate

Utilizatorul poate salva unul sau mai multe anunturi in contul sau, pentru a putea reveni la ele mai usor, oricand doreste.

3.6. Raportarea anunturilor

Utilizatorii pot raporta anunturile care incalca Termenii si Conditiile prin apasarea butonului “Raporteaza” valabil pe pagina fiecarui anunt individual.

3.7. Sistemul de evaluare/ opinii

Sistemul de evaluare are rolul de a incuraja seriozitatea, transparenta si furnizarea de informatii corecte din partea Vanzatorilor. De asemenea, Utilizatorii se vor putea folosi de acest sistem pentru a lua decizii de cumparare mai usor. 

Sistemul este unul simplu, care cere acordarea unei note de la 1 la maxim 5 stelute. De asemenea, Cumparatorul va putea incarca imagini si scrie un text de evaluare, detaliind experienta sa cu Vanzatorul.

Evaluarile nu trebuie sa contravina dispozitiilor din acesti Termeni si Conditii. De asemenea, ele nu trebuie sa contina:

 • Cuvinte vulgare, continut obscen, rasist, xenofob sau care incita la ura
 • Link-uri catre alte site-uri
 • Continut publicitar
 • Date personale
 • Continut fals, defaimator sau de concurenta neloiala

LOCALNIC isi rezerva dreptul de a exclude anumite evaluari, partial sau total cand incalca oricare mentiune din acest document.

In momentul emiterii evaluarii, Utilizatorul acorda Furnizorului un drept neexclusiv, nelimitat teritorial si fara taxa de utilizare si punere la dispozitia publicului a acestuia, in conditiile prevazute in acest document. 

 1. Drepturile si Obligatiile Furnizorului

4.1. De a publica toate Anunturile transmise de catre Utilizatori prin intermedium Site-ului, care sunt conforme cu Termenii si Conditiile sale.

4.2. Sa remedieze cat de repede posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionalitatea Site-ului.

4.3. LOCALNIC nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca Site-ul va fi disponibil neintrerupt sau fara erori. LOCALNIC nu va fi responsabil pentru neafisarea Anunturilor sau intreruperea afisarii acestora din cauze inafara controlului sau. De asemenea, LOCALNIC nu va fi raspunzator pentru orice daune directe, indirecte, incidentale sau de consecintele ce rezulta din aceasta cauza. 

4.4. LOCALNIC nu garanteaza in niciun fel pentru disponibilitatea, calitatea, cantitatea sau oricare alt aspect ale produselor care fac obiectul Anunturilor si nu isi asuma nici un fel de raspundere pentru veridicitatea Anunturilor afisate pe Site. De asemenea, LOCALNIC nu va fi raspunzator pentru activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de catre Utilizatori, in special pentru furnizarea de continut sau date eronate in ceea ce priveste produsul care face obiectul unui Anunt.

4.5. LOCALNIC isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial un Anunt care incalca Termenii si Conditiile.

4.6. LOCALNIC isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte parti din continutul Site-ului.

4.7. LOCALNIC isi rezerva dreptul de a sterge orice Anunt sau de a bloca conturile care: 

 • reprezinta un pericol de securitate pentru Site sau ceilalti Utilizatori
 • afecteaza in mod negativ reputatia Furnizorului
 • este in orice fel daunator pentru Furnizor

4.8. Utilizatorii vor fi informati in cazul refuzarii unui Anunt, sub forma unui email. Acest email va contine toate informatiile privind motivele refuzarii. Utilizatorul are oportunitatea de a contesta aceasta decizie, iar daca contestatia este fondata, Anuntul va fi publicat. Daca contestatia este nefondata, anuntul va fi sters permanent. In cazul incalcarilor grave si repetate ai Termenilor si Conditiilor, LOCALNIC isi rezerva dreptul de a nu restitui sumele achitate nici macar in forma de credite pe Site.

4.9. Furnizorul are obligatia de a informa de indata autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala, desfasurate de destinatarii serviciilor sale sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de Utilizatori.

4.10. Furnizorul va efectua teste si analize statistice in vederea optimizatii si eficientizarii Site-ului. 

4.11. Conversatiile purtate de Utilizatori pe Site nu sunt private. Furnizorul poate citi conversatiile purtate de Utilizatori pentru a asigura siguranta si securitatea Utilizatorilor, prevenirea fraudei si imbunatatirea serviciilor sale. Acceptand acesti Termeni si Conditii, acceptati si recunoasteti ca Furnizorul poate accesa si analiza conversatiile dintre Utilizatori.

4.12. Furnizorul nu garanteaza in nici un fel ca toate Anunturile vor duce spre o vanzare cu succes a Produselor.

 1. Drepturile si Obligatiile Utilizatorului

5.1. Utilizatorul are dreptul de a beneficia de serviciile Site-ului atat timp cat nu incalca Termenii si Conditiile. 

5.2. Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate si declara ca acestea corespund cu starea reala de fapt si de drept a Produsului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile Furnizorului si/sau ale unor terte persoane.

5.3. Prin completarea formularului si/sau transmiterea Anuntului prin alte mijloace catre Furnizor, spre punere la dispozitia publicului prin intermediul Site-ului, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile.

5.4. Prin crearea contului si acceptarea Termenilor si Conditiilor, Utilizatorul incheie un Acord cu LOCALNIC. Acordul poate fi reziliat de catre Utilizator, prin stergerea contului, in conformitate cu urmatoarele reguli:

 • dreptul de a sterge contul nu afecteaza drepturile Utilizatorului de a retrage sau de a rezilia Acordul, astfel cum este prevazut de lege si de prezenta reglementare;
 • stergerea unui cont este posibila prin: trimiterea unei declaratii de reziliere la adresa de e-mail: admin @ localnic . ro
 • odata cu eliminarea Contului de catre Utilizator, acordurile ramase intre LOCALNIC si Utilizator cu privire la serviciile furnizate ca parte a Site-ului inceteaza sa mai produca efecte;
 • rezilierea Acordului va produce efecte numai pentru viitor, ceea ce inseamna ca platile efectuate de Utilizator nu vor fi rambursabile. Furnizorul nu va fi obligat sa restituie echivalentul sumelor neutilizate ca parte a serviciilor platite;
 • dupa stergerea Contului sau incetarea acordului, Utilizatorul pierde accesul la informatiile furnizate sau generate in cursul utilizarii Paginii LOCALNIC.

5.5. In afara informatiilor legate de propriul Anunt, Utilizatorului ii este strict interzis sa preia orice informatii de pe Website in vederea republicarii totale sau partiale, sub orice forma, fara a avea acordul prealabil scris al Furnizorului in acest sens.

5.6. Utilizatorilor le este interzisa crearea de conturi multiple pe Website in scopul evitarii, printre altele, a limitelor de Anunturi ce pot fi publicate gratuit. LOCALNIC isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea eventualelor conturi multiple, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de Utilizatori. Un Utilizator, persoana juridica, poate avea mai multe conturi, doar in cazul in care poate dovedi ca acestea sunt create pentru a deservi filiale sau puncte de lucru diferite ale Utilizatorului.

5.7. In cazul in care sunt identificate conturi multiple apartinand aceluiasi Utilizator, LOCALNIC va avea dreptul neingradit de stergere a acestora. In acelasi timp, LOCALNIC va avea dreptul de a lua masuri suplimentare fata de Utilizatorii care fac uz de astfel de practici, precum stergerea Anunturilor si restrictionarea accesului la serviciile Website-ului.

5.8. Utilizatorilor le este interzisa publicarea de mai multe Anunturi privind acelasi Produs in scopul cresterii vizibilitatii Produsului. LOCALNIC isi rezerva dreptul de a face verificari pentru identificarea Anunturilor multiple privind acelasi Produs, utilizand adresele de e-mail, numerele de telefon si adresele IP introduse de Utilizatori.

5.9. In cazul in care sunt identificate Anunturi multiple privind acelasi Produs si apartinand aceluiasi Utilizator, LOCALNIC va avea dreptul neingradit de stergere a Anunturilor identice cu Anuntul initial. In acelasi timp, LOCALNIC va avea dreptul de a lua masuri suplimentare fata de Utilizatorii care fac uz de astfel de practici, precum restrictionarea accesului la serviciile Website-ului.

5.10. Prin trimiterea unui Anunt spre publicare, Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate si confirma ca detine certificat de producator si toate autorizatiile necesare vanzarii Produselor prezentate in Anunt. 

5.11. Vanzatorul isi asuma intreaga raspundere si confirma la trimiterea spre publicare a fiecarui Anunt ca detine toate autorizatiile necesare comercializarii produselor prezentate in Anunturile sale.

5.12. In contextul intensificarii activitatitor de comert electronic si avand in vedere prevederile legistative aferente de la nivel european si national, respectiv ale Directivei 31/2000 privind anumite aspecte juridice ale serviciilor societatii informationale, in special ale comertului electronic, pe piata interna (directiva privind comertul electronic) si cele specifice din domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentetor si anume, ale Regulamentutui CE nr.178/2002 de stabilire a principiilor si a cerintelor generale ale legislatiei alimentare, de instituire a Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara si de stabilire a procedurilor in domeniul si sigurantei produselor alimentare si ale Regutamentutui UE nr. 675/2017 privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislatiei privind alimentele, furajele, a normelor privind sanatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor, respectiv Ordonanta Guvernutui nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata de Legea 215/2004, este necesar ca toti operatorii care comercializeaza online animale vii si produse alimentare, (persoane fizice sau juridice), sa respecte cerintele legistative aplicabile in aceste domenii.

5.13. De asemenea, in conformitate cu prevederile Ordinului presedintetui ANSVSA nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau non-animala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine non-animala, cu modificarile si completarile ulterioare, este necesar ca unitatile de vanzare prin internet sa fie inregistrate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si sa detina documentul de inregistrare sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor eliberat de catre Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentetelor judetului sau a municipiului pe raza careia operatorul isi desfasoara activitatea. 

5.14. Daca Vanzatorul foloseste serviciul de livrare prin curier pentru a trimite Produsele unui Cumparator, trebuie sa se asigure ca:

 • Produsele sunt ambalate corespunzator
 • Transportul este stabilit conform dispozitiilor legale, sanitare, veterinare si fitosanitare.
 1. Dreptul de Autor

Intreg continutul Website-ului, inclusiv dar fara a se limita la texte, imagini, grafica, cod sursa precum si orice alte date si aplicatii sunt proprietatea LOCALNIC si/ sau a partenerilor sai. Aceste informatii sunt protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor care privesc dreptul de proprietate intelectuala si industriala.

Pentru Anunturile publicate de Vanzatori pe Site, Vanzatorul cedeaza dreptul de utilizare, neexclusiv, in favoarea Furnizorului. Astfel, publicand anuntul pe Site, Vanzatorul accepta sa acorde Furnizorului o licenta cu titlu gratuit, nelimitata in timp si irevocabila pentru toate drepturile asupra materialului publicat. De asemenea, Vanzatorul este de acord ca Anunturile publicate pe Site sa poata fi puse la dispozitia publicului de catre Furnizor pe toate si oricare dintre platformele sale online cat si prin oricare alte mijloace, precum: radio, televiziune, Internet, bannere, panouri publicitare sau comunicate de presa.

Informatiile publicate pe Website-ul localnic.ro nu pot fi publicate, transmise sau copiate prin orice metoda fara acordul scris al reprezentantului legal al Furnizorului. Nerespectarea acestor conditii se pedepseste conform legii in vigoare.

Prin publicarea unui Anunt pe Site, Vanzatorul afirma si garanteaza ca detine toate drepturile de autor necesare pentru text-ul, imaginile si continutul Anuntului si ca nu incalca dreptul de proprietate intelectuala al unei terte parti. Vanzatorul este singurul raspunzator pentru ceea ce publica si de consecinta publicarii unui Anunt.

 1. Acceptarea Anunturilor spre Publicare

Fiecare Anunt va fi trecut printr-un proces de verificare inainte de a fi acceptat si publicat pe site de catre Moderatori. Acest proces de verificare are ca scop reducerea numarului de anunturi incomplete, incorecte si/ sau care nu respecta Termenii si Conditiile sau prevederile legale din Romania. Acest proces este aplicat pentru a asigura o experienta cat mai buna tuturor Utilizatorilor Site-ului.

Nu acceptam Anunturi care:

 • Contin mai multe produse (fiecare Anunt poate contine un singur Produs)
 • Contin date false, interpretabile sau care contin date cu caracter personal in descriere sau poze.
 • Sunt duplicate ale altui anunt (nu acceptam mai multe anunturi pentru acelasi Produs)
 • Au fost sterse si sunt republicate cu acelasi continut
 • Contin preturi si alte referiri neserioase
 • Promoveaza comercializarea animalelor vii
 • Contin poze preluate din alte surse, care pot afecta negativ imaginea Furnizorului
 • Contin poze care incalca drepturi de proprietate intelectuala
 • Fac referire la droguri
 • Contin materiale cu caracter obscen
 • Produse care nu sunt crescute sau nu au provenienta din Romania
 • Produse care nu se afla pe teritoriul Romaniei
 • Contin text sau poze care incita la ura, rasism, xenofobie si conflicte intre natiuni, etnice, rasiale, religioase sau nereligioase
 • Bauturi alcoolice, fara respectarea reglementarilor in vigoare
 • Fac referire la produse provenite din savarsirea oricarei infractiuni (furt, talharie, etc)
 • Fac referire la produse periculoase pentru sanatatea umana
 • Fac referire la produse farmaceutice
 • Fac referire la specii de fauna si flora protejate de lege
 • Contin comercializare de carne si produse din carne de catre persoane fizice neautorizate
 • Contin link-uri catre alte website-uri concurente
 • Manipuleaza cuvintele cheie – introduc cuvinte cheie care nu au de-a face cu Produsul
 • Contin limbaj necorespunzator sau sunt in alta limba
 • Contin numere de telefon cu suprataxa
 • Incurajeaza mesajele spam (nesolicitate)

7.1. Numarul maxim de Anunturi gratuite per Utilizator este de 3.

 1. Conturi

Conturile sunt create pe Site la adresa https://localnic.ro/cont/

 1. Plati

9.1. Platile prin intermediul cardurilor de debit sau credit sunt procesate de catre partenerul nostru Netopia Payments SRL prin intermediul unei conexiuni securizate SSL, datele transmise fiind criptate. 

9.2. Utilizatorul poate vedea preturile Serviciilor cand le achizitioneaza.

9.3. Platile pentru Serviciile noastre se efectueaza in avans, inainte de inceperea furnizarii acestora.

9.4. Serviciile furnizate sunt documentate prin intermediul facturilor emise de catre Furnizor. 

9.5. Utilizatorul are obligatia de a furniza datele corecte pentru emiterea facturii de catre Furnizor.

9.6. Furnizarea facturilor este sub format electronic. Acceptarea Regulamentului constituie si acceptarea transmiterii facturilor in format electronic.

9.7. In cazul incetarii anticipate a afisarii Anuntului, din cauza stergerii acestuia de catre Utilizator sau in cazul in care Produsul a fost vandut, ori Utilizatorul a schimbat obiectul Anuntului in asa fel incat sa indice faptul ca se refera la un alt Produs decat cel la care facea referire initial, costul perceput pentru publicarea Anuntului si pentru alte Servicii platite aferente acestuia, pentru perioada neutilizate, nu va fi restituit. 

9.8. Anunturile care incalca prevederile Regulamentului vor fi sterse. Comisionul perceput pentru acestea poate fi restituit Utilizatorului sub forma de credite pentru Anunturi, la solicitarea acestuia prin oricare din metodele de pe pagina noastra de contact. Aceste credite vor putea fi folosite pentru Servicii pe website in termen de 30 de zile de la momentul stergerii respectivului Anunt. In cazul in care un anunt este sters dupa prestarea unui anumit Serviciu, Utilizatorul va avea obligatia de a achita Serviciile furnizate pana in momentul stergerii Anuntului. 

10. Politica de anulare

Din cauza naturii serviciului nostru, Politica de Anulare este una restrictiva.

Urmatoarele sunt cazuri in care nu poti solicita anularea serviciilor si returnarea banilor pentru Serviciile noastre:

 • Au trecut mai mult de 3 ore de la momentul platii;
 • Ai facut mai mult de 3 cereri de returnare a banilor intr-o luna si faci abuz de acest lucru;

In cazul in care Utilizatorul nu se afla in niciuna din situatiile prezentate mai sus, poate trimite o cerere de anulare prin oricare din metodele prezentate pe pagina noastra de contact.

10.1. Nicio suma platita nu va fi rambursata Utilizatorilor sub forma monetara, ci va fi incarcata in contul Website-ului sub forma unui Pachet de Anunturi sau de Promovare. 

11. Blog cu Retete

Blog-ul nostru cu retete poate fi accesat la adresa: https://localnic.ro/blog/

Blog-ul cu retete LOCALNIC este format din retete furnizate in totalitate de catre Utilizatori. 

Retetele adaugate de Utilizatori trebuie sa fie originale si sa nu calce drepturile de autor (sau alte drepturi) ale nimanui. Utilizatorul care adauga reteteta isi asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele drepturi de autor cu privire la reteta, pozele sau video-urile atasate acesteia. Orice reclamatie indreptatita conduce la eliminarea retetei.

In momentul emiterii unei retete, Utilizatorul acorda Furnizorului un drept neexclusiv, nelimitat teritorial si fara taxa de utilizare si punere la dispozitia publicului a acestuia, in conditiile prevazute in acest document. 

Fiecare reteta va fi trecuta printr-un proces de verificare inainte de a fi acceptata si publicata pe site de catre Moderatori. Acest proces de verificare are ca scop reducerea numarului de retete incomplete, incorecte si/ sau care nu respecta Termenii si Conditiile sau prevederile legale din Romania.

12. Plangeri si sesizari

Plangerile si sesizarile se pot transmite Furnizorului la adresa admin @ localnic . ro. Acestea trebuie sa fie cat mai detaliate astfel incat solutionarea sa fie cat mai rapida. Toate plangerile si sesizarile vor primi raspuns in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea acestora, in cazul in care contin toate datele necesare solutionarii problemei. 

De asemenea, Utilizatorul se poate adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor utilizand urmatorul link: http://www.anpc.gov.ro.

13. Datele cu Caracter Personal

Pentru a vedea cum prelucram datele va rugam sa cititi Politica de confidentialitate

14. Litigii

In cazul conflictelor, te rugam sa ne contactezi si vom cauta o rezolvare amiabila, urmarind indeaproape reglementarile in vigoare. In cazul agravarii conflictului si daca rezolvarea amiabila esueaza, solutionarea se va realiza prin instantele competente din Romania.