Ingrediente
-
1 ou batut
-
700 gr carne de vita (sau carne de pui sau carne de curcan) tocata
-
2 sau 3 catei de usturoi
-
O jumatate de cana de parmezan
-
Un sfert de cana de miez de paine sfaramat
-
Sare dupa gust
-
2 linguri
-
O jumatate de lingura de boia
-
Piper dupa gust
-
Ulei de masline
-
Ulei de masline extra virgin
-
O ceapa mica tocata
-
2 morcovi tocati
-
un ardei gras verde tocat
-
1 sau 2 catei de usturoi tocati
-
2 tulpini de telina curatate si tocate
-
5-6 cani de supa de legume sau carne de vita
-
800 gr bulion
-
O lingura de oregano uscat
-
O jumatate de lingura de boia
-
Sare si piper dupa gust
-
Trei sferturi de cana - paste fusili
-
Jumatate de cana de patrunjel proaspat tocat
Indicatii
Atentie ingredientele de la 1/oua pana la 10/ulei de masline sunt pentru compozitia perisoarelor
Pasi
1
Efectuat
|
Pentru perisoare: Pasul 1 Puneti intr-un bol toate ingredientele pentru perisoare intr-un bol si le amestecatin pana ce se incorporeaza carnea cu restul ingredientelor. Puteti sa mai presarati ulei de masline in timp ce amestecati compozitia. |
2
Efectuat
|
Pasul 2 Modelati amestecul in bilute mici si aproximativ egale 1-2 cm si le coaceti in tigaie unsa cu ulei 5-8 minute pana ce se maronesc putin. |
3
Efectuat
|
Pasul 3 Intr-o oala mare incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mediu sau mare. |
4
Efectuat
|
Pasul 4 Dupa ce se calesc legumele adaugati supa de legume sau carne si bulionul. Condimentati compozitia cu oregano, boia, sare si piper. |
5
Efectuat
|
Pasul 5 Adauga perisoarele si pastele. Se mai lasa inca 10 minute pe foc pana ce pastele sunt fierte. |
6
Efectuat
|
Pasul 6 Indeparteaza oala de pe foc si amesteca frunzele de patrunjel. Ciorba se serveste in bol cu parmezan presarat deasupra si, sau praf de chilli dupa preferinte. |