0 0
Ciorba de loboda

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
2 linguri Ulei de masline
4 catei Usturoi
1 Ceapa
2 Morcovi
Dupa gust Sare si Piper
1/4 cana Orez
1 cana Frunze de loboda
1/2 cana Frunze de stevie
1 Lamaie
1 legatura Patrunjel
3 linguri Bulion

Informatii nutritionale

133
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Ciorba de loboda

CARACTERISTICI:
  • Acru
  • Fara lactoza
  • Low-carb
  • Sanatoasa
  • Vegan
  • Vegetarian
Bucatarie:

Ciorba de loboda este una dintre cele mai iubite ciorbe fara carne, o ciorba acra iubita pe timpul verii deoarece este foarte racoritoare!

  • 40 min
  • Portii 4

Ingrediente

Indicatii

Share

Ciorba de loboda este o ciorba acra romaneasca, delicios de copioasa, facuta cu spanac, orez si multe legume. Gustul acrisor provine din adaugarea de frunze de stevie, o alta leguma exotica romaneasca cu frunze verzi si suc de lamaie.

Primavara, piata este plina de legume proaspete de munte. Frunzele de loboda, sunt o combinatie frumoasa de culoare rosie si verde.

Pentru a da mai multa consistenta ciorbei se adauga orez cu bob scurt si legume cum ar fi ceapa, morcov si ardei, insa se pot adauga si cartofi.

Ciorba se acreste cu suc de lamaie sau bors. Aceasta reteta se poate prepara si cu frunze de stevie, o alta leguma romaneasca cu frunze acrisoare, o leguma de sezon cu frunze verzi.

Bucataria romaneasca se bazeaza mult pe retete cu preparate din carne insa exista si multe retete vegetariene delicioase precum aceste ciorbe pe care trebuie sa le incercati! Ciorba de loboda este o mancare foarte sanatoasa si copioasa!

Nimic nu este mai sanatos, mai plin de vitamine si mai datator de energie decat o ciorba de loboda! Pe timpul verii este absolut minunata de servit deoarece este foarte racoritoare.

In mod traditional ciorba de loboda este o mancare de post pentru ca de obicei vremea verdeturilor de primavara se nimereste in postul Pastelui. Cand nu este post se mai poate drege si cu oua batute si cu smantana iar rezultatul este absolut delicios!

Ciorba de loboda este foarte rapid de facut si este foarte apreciata pentru prospetime, savoare, gust si aroma.

Daca nu aveti loboda proaspata puteti folosi loboda congelata sau la borcan. Ciorba de loboda se poate acri si cu fructe acre cum ar fi corcoduse sau zarzare. Se poate servi atat calda cat si rece alaturi de paine sau mamaliga cu ceapa verde, dupa preferinte.

Ar fi pacat sa nu profitam primavara de aceste frunze de loboda pline de vitamine!
Daca nu tineti post puteti inlocui uleiul cu o lingura de unt, legumele vor capata un gust si mai bun. La final dregeti ciorba cu smantana, iaurt sau lapte batut.

Ciorba de loboda poate fi servita atat la pranz cat si la cina fiind un fel de mancare destul de slaba caloric, dar destul de sanatoasa. Dupa preferinta, lamaia se poate inlocui si cu otetul pentru a se acri. Pentru iubitorii de carne, ciorba de loboda se poate prepara si cu afumatura aceasta dand o aroma aparte ciorbei si un plus de savoare!

Frunzele de loboda se spala foarte bine inainte de a fi gatite, frunza cu frunza si se taie cat mai marunt, insa sunt persoane carora le place sa lase frunzele de loboda intregi. Ciorba se poate lasa si dulce si se poate acri direct in farfurie dupa gustul fiecaruia.

O ciorba rapida de primavara, aromatizata cu leurda, usturoi si ceapa verde. Dreasa cu smantana si servita cu papara (omleta) taiata in fasii este absolut un deliciu!

Pasi

1
Efectuat

Puneti uleiul la incins intr-o oala adanca. Odata ce uleiul este fierbinte se adauga usturoiul maruntit. Se caleste timp de un minut.

2
Efectuat

Se adauga ceapa si morcovul. Se amesteca bine si se gateste timp de 5 minute. Se adauga orezul care a fost pus la inmuiat in apa in prealabil. Adaugati sare si piper.

3
Efectuat

Se amesteca bine si se fierbe acoperit timp de 15 minute pana cand orezul este moale. Se adauga bulionul. Se adauga frunzele de loboda si stevie si se gatesc inca 5 minute. Se adauga suc de lamaie si se amesteca bine. Se orneaza cu patrunjel proaspat si se serveste fierbinte.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Vlad

Delicioasa si sanatoasa!

drob de pui
anterior
Drob de pui
ciorba de miel
urmatoare
Ciorba de miel
drob de pui
anterior
Drob de pui
ciorba de miel
urmatoare
Ciorba de miel