1 0
Budinca de orez cu lapte

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
6 Cani Lapte
1/2 Ceasca Zahar
1/2 Cana Orez
2 Lingurite Vanilie
Optional Scortisoara
Un praf Sare

Informatii nutritionale

111
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Budinca de orez cu lapte

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Budinca de orez cu lapte este un desert usor de preparat, rapid si gustos!

  • 55 min
  • Portii 4

Ingrediente

Indicatii

Share

Un bol cald de budinca de orez cu lapte, este ca o imbratisare reconfortanta intr-o zi racoroasa.

Budinca de orez cu lapte este parfumata, cremoasa, usor dulce si poate fi personalizata pentru orice gust. Aceasta este cu adevarat una dintre cele mai usoare budinci de orez cu lapte pe care o poti face vreodata, incepand cu o lista scurta de ingrediente de baza in bucatarie si un numar infinit de moduri in care o poti personaliza.

Daca nu ai incercat niciodata aceasta reteta, chiar iti recomand sa o faci. Budinca de orez cu lapte este foarte buna cand e servita calda. Aceasta este plina de arome imbietoare, mai ales atunci cand este servita in combinatie cu scortisoara!

In sezonul cald, budinca de orez cu lapte poate fi servita rece pentru a deveni un deliciu dulce si racoritor de vara. Acesta este desertul perfect! Eu personal iubesc textura pe care orezul o da acestei budinci! Lasand orezul sa fiarba incet ii permite sa se umfle si sa fie mai asemanator unui desert aspectul sau fiind absolut imbietor.

Pentru prepararea acestei retete, sunt necesare doar o mana de ingrediente si putina rabdare pentru a face acest desert preferat inca din vremuri stravechi. Pentru a obtine grosimea si textura corecta, este nevoie de cel putin 50 de minute. Vei sti ca este gata atunci cand budinca de orez cu lapte capata consistenta iaurtului. Se va ingrosa mai mult pe masura ce se raceste, dar este indicat sa mai adaugi putin lapte inainte de servire pentru o textura mai cremoasa.

Aceasta budinca de orez cu lapte se gateste perfect cu orez cu bob lung. Sunt necesare doar 5 ingrediente pentru a face acest desert uimitor: lapte, zahar, sare, orez cu bob lung si extract de vanilie, optional si scortisoara. Cheia acestei budinci este un raport foarte mare de lapte (6 cani pline) si orez (doar 1/2 cana).

S-ar putea sa te gandesti atunci cand incepi sa o gatesti ca nu exista nicio modalitate de a se ingrosa suficient, dar se intampla in mod magic. Aceasta budinca de orez cu lapte are exact cantitatea potrivita de aroma de vanilie si poti presara putina scortisoara deasupra pentru un plus de aroma. Daca doresti, poti adauga stafide sau dulceata ta preferata.

Cand o gatesti, pe masura ce mesteci orezul, aceasta se hidrateaza, gelatinizeaza si elibereaza amidon in lichidul din jur, ingrosand amestecul pana cand obtineti o consistenta asemanatoare budincii. Desertul poate fi savurat cald sau rece, dar in cele mai multe cazuri budinca de orez cu lapte se tine la rece inainte de servire. Ingredientul cheie in realizarea unei budinci delicioase este un orez de calitate. Acesta face o budinca groasa si lipicioasa. Ofera un rezultat fin si fraged, iar utilizarea laptelui impreuna cu celelalte ingrediente face din acesta o budinca delicioasa.

Servirea acestui desert minunat in boluri frumoase de sticla transparenta o face si din punct de vedere vizual foarte frumoasa, ca sa nu mai vorbim de adaugarea de batoane de scortisoara sau de asemenea poti sa folosesti scortisoara macinata deasupra!

Unele persoane servesc aceasta budinca delicioasa de orez cu lapte cu un strop de dulceata de capsuni deasupra, altele cu stafide.

Pentru o versiune cu aroma de nuca de cocos poti inlocui laptele cu lapte de cocos. De asemenea mai poti adauga afine proaspete pentru o culoare minunata de un tip violet asemanatoare florilor consumabile cum ar fi panselutele.

Pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Intr-o cratita mare, combinati 5 cani de lapte, zaharul si sarea.

2
Efectuat

Se aduce la fierbere la foc mediu-mare. Se amesteca orezul si se reduce focul la mic. Asigurati-va ca reglati caldura astfel incat sa fiarba usor. Amestecand din cand in cand, gatiti timp de 50 pana la 60 de minute.

3
Efectuat

Amestecul trebuie sa se ingroase pana la consistenta iaurtului. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se amesteca cu vanilia. Se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider. Ultima 1/2 cana de lapte se amesteca chiar inainte de servire. Stropiti cu scortisoara daca doriti.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

Desertul copilariei. Foarte bun.

Ciorba de perisoare 1
anterior
Ciorba de perisoare
clatite pufoase americane
urmatoare
Clatite pufoase americane
Ciorba de perisoare 2
anterior
Ciorba de perisoare
clatite pufoase americane
urmatoare
Clatite pufoase americane