0 0
Drob de pui

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
600 grame ficatei si inimi Pui
2 Ceapa
1 legatura Patrunjel
2 fierte Oua
2 crude Oua
100 g Unt
Dupa gust Sare si Piper
Dupa gust Nucsoara

Informatii nutritionale

239
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Drob de pui

CARACTERISTICI:
  • Fara gluten
  • Low-carb
Bucatarie:

Drobul de pui reprezinta o alternativa a drobului de miel pentru cei care doresc o reteta mai usoara! Gustul este la fel de delicios!

  • 75 min
  • Portii 4

Ingrediente

Indicatii

Share

Drobul este un fel de mancare de baza al mesei romanesti in ziua de Paste. De obicei drobul se face din carne de miel, insa cum nu toata lumea iubeste acest fel de carne, astazi am ales sa va prezentam o reteta adaptata si la gusturile altor persoane si anume drobul de pui. Pentru inceput puteti folosi ficatei de pui pentru aceasta reteta.

Reteta de drob de pui este minunata pentru persoanele care nu sunt prietene cu carnea sau organele de miel. Drobul de pui se prepara extrem de usor si aveti nevoie de inimi si ficatei de pui. La fel de bine merg si pieptul de pui sau pulpele. Ficatul de pui se poate praji in tigaie sau fierbe dupa preferinte.

Nu putem prepara acest drob de pui fara verdeata iar cele mai recomandate si iubite sunt mararul si patrunjelul. Daca va place puteti adauga si usturoi verde. Unele persoane obisnuiesc sa adauge si leurda. Leurda este un fel de usturoi salbatic si este extrem de sanatoasa si gustoasa. Voi puteti adauga verdeturile pe care le aveti la dispozitie sau care va plac.

Ingredientele le puteti marunti la cutit sau le puteti trece prin masina de tocat carne. Daca va place ca drobul de pui sa aiba o textura mai bogata atunci este recomandat sa le tocati la cutit.

Drobul de pui reprezinta un aperitiv si de obicei se serveste la masa de Paste, dar poate fi gatit oricand pentru ca este absolut delicios, este foarte usor de facut si arata foarte bine!

Reteta de drob de pui este preferata celor care iubesc mancarurile usoare, asadar aceasta reteta poate sa devina cu usurinta un pranz usor sau un mic dejun bogat in proteine.

Drobul de pui se coace in tava de cozonac asadar aspectul sau va fi asemanator cu al unui cozonac sau a unei rulade. Acesta este un preparat iubit de multi copii care de obicei nu mananca ficateii de pui, asadar aceasta reteta va fi un real succes si in randul celor mici!

Cantitatea de verdeata din aceasta reteta este dupa gust si se poate folosi orice condiment doriti dupa preferinte. Cele 2 oua fierte care se pun in mijloc pot de asemenea sa lipseasca daca nu le doriti.

Daca doriti ca reteta sa fie mai dietetica puteti sari peste partea rumenirii in ulei a cepei si o putem pune cruda in cuptor pentru ca oricum se va gati in cuptor alaturi de restul ingredientelor.

Drobul poate fi pus in tava si fara hartie de copt insa tava trebuie sa fie bine unsa cu unt si tapetata cu faina.

Veti fi surprinsi de cat de usor se prepara acest drob de pui si de cat de gustos este la final! Este gustos, parfumat si plin de verdeturi! Este perfect pentru cei care doresc ca de sarbatori sa aiba o masa mai usoara dar delicioasa in acelasi timp!

Pasi

1
Efectuat

Fierbeti 2 oua pentru 8-10 minute. Preincalziti cuptorul la 180°C.

2
Efectuat

Puneti putin ulei intr-o tigaie adanca si adaugati ceapa. Se caleste cateva minute pana devine aurie. Separati ficateii de inimioare si adaugati inimioarele in tigaie alaturi de ceapa. Puneti capacul si asteptati 10-15 minute. Adaugati ficateii si prajiti cu capacul inca 10 minute.

3
Efectuat

Taiati verdeata. Dupa ce ficatul este fiert lasati-l sa se raceasca putin apoi taiati-l in bucati mici. Daca aveti o masina de tocat puteti toca prin masina de tocat cu sita de marime mare.

4
Efectuat

Amestecati carnea tocata cu ceapa si verdeata. Se adauga 2 oua crude si se amesteca foarte bine. Asezonati cu sare si piper si adaugati putina nucsoara.

5
Efectuat

Ungeti cu unt o tava si tapetati-o cu hartie de copt.

6
Efectuat

Curatati cele 2 oua fierte. Punem amestecul de carne in tava cu cele 2 oua fierte in mijloc. Dati tava la cuptor pana cand totul este complet gatit.

7
Efectuat

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Se pune la frigider si se lasa peste noapte. A doua zi se scoate din tava cu mare grija pentru ca este foarte delicat. Se feliaza si se poate servi rece cu mustar.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Vlad

Prima data cand am facut un drob de pui. Chiar nu a fost complicat!

chec
anterior
Chec
ciorba de loboda
urmatoare
Ciorba de loboda
chec
anterior
Chec
ciorba de loboda
urmatoare
Ciorba de loboda