0 0
Reteta de pasca

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
330 gr Faina
150 gr Zahar
5 Oua
1 Esenta de vanilie
100 ml Lapte
1 Lamaie
Un varf de lingurita Sare
20 gr Drojdie
50 gr Unt
300 gr Branza de vaci
50 gr Smanata
50 gr Stafide

Informatii nutritionale

395
Calorii

Reteta de pasca

CARACTERISTICI:
  • Dulce
  • Vegetarian
Bucatarie:

Pasca reprezinta cel mai traditional desert de pe masa de Pasti. Aceasta reteta de pasca o sa va impresioneze toti oaspetii!

  • 155 min
  • Portii 1

Ingrediente

Indicatii

Share

Pasca reprezinta unul dintre cele mai intalnite preparate de pe masa romanilor in ziua de Pasti! Este un fel de desert traditional si se poate prepara atat cu aluat cat si fara aluat! Daca preferati aceasta varianta, puteti gasi aici reteta de pasca fara aluat.

Astazi impartasim cu voi reteta de pasca cu aluat. Umplutura este destul de asemanatoare cu a cozonacului, asa ca daca va pricepeti sa preparati cozonac cu siguranta veti avea succes si cu prepararea retetei de pasca. Tot pe blogul nostru puteti gasi si o delicioasa reteta de cozonac, care merita neaparat incercata!

Perioada Pastelui aduce impreuna la masa intreaga familie, prieteni dragi si rude. Mesele romanilor sunt imbelsugate cu cele mai deosebite preparate tinand cont mai ales de mancarurile traditionale.

Pasca se poate asezona cu zahar pudra pentru aspect dar si pentru un gust mai dulce. Stafidele sunt optionale, deoarece nu toata lumea le indrageste, insa se pot inlocui cu alte fructe uscate confiate si de ce nu si cu bucatele de ciocolata!

In general pasca se prepara in ajunul Invierii Domnului si este dusa la biserica pentru a fi sfintita. Deasupra se formeaza o cruce din aluat si se coace impreuna cu pasca la cuptor, crucea fiind simbolica pentru acest preparat.

Aceasta se pregateste diferit in functie de zonele tarii, fiecare zona avand propriile retete si secrete in prepararea ei.

Daca pregatiti cozonac pentru masa de Pasti si va ramane aluat in plus este ocazia perfecta pentru a prepara o pasca gustoasa! Aceasta se serveste la masa de Pasti alaturi de oua rosii si alte preparate specifice cum ar fi drobul de miel (sau drobul de pui), ciorba de miel, retete care de asemenea le puteti gasiti pe blogul Localnic!

Se spune ca pasca reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului Iisus Hristos, de aceea este atat de importanta pentru majoritatea persoanelor.

Pentru iubitorii de ciocolata, pot folosi acest ingredient in prepararea acestei retete, se imbina destul de bine cu restul.

Multe gospodine ezita sa prepare pasca deoarece se tem ca aluatul nu le-ar putea iesi bine sau pentru faptul ca este destul de migaloasa de preparat ca si cozonacul. Pentru cele care detin un mixer pentru prajituri pot prepara cu usurinta aluatul cu ajutorul acestuia. Cu reteta de mai jos insa, va garantam ca pasca nu a fost nicicand mai usor de facut!

Pasi

1
Efectuat

Intr-un vas se pune laptele la incalzit la foc mic. Dupa ce s-a incalzit, se adauga drojdia si zaharul impreuna cu celelalte ingrediente dar fara faina si se amesteca bine pana ce se omogenizeaza totul.

2
Efectuat

Dupa ce s-a amestecat totul bine, se adauga treptat si faina incepand sa fie framantata. Intregul aluat se lasa la loc cald timp de aproximativ 30 de minute.

3
Efectuat

Dupa ce aluatul a crescut suficient, acesta se imparte in doua parti. Bucata mai mare se imparte in alte doua bucati mai mici formandu-se 2 cordoane lungi pentru a fi impletite. Partea mai mica ramasa se intinde cu ajutorul sucitorului urmand sa fie asezata in tava. Impletitura se aseaza pe margine. Se mai lasa la dospit inca 20 minute.

4
Efectuat

Intre timp, incepem sa preparam umplutura si separam ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare pana capata consistenta de spuma. Restul ingredientelor se amesteca separat. Albusurile batute spuma se adauga la restul de ingrediente amestecandu-se laolalta.

5
Efectuat

Se toarna compozitia in tava. Se coace timp de 20 min la 180°C apoi inca 15 min la 150°C. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit apoi se poate taia si servi.

Carmen Vasile

reteta de ardei umpluti
anterior
Ardei umpluti
reteta de ardei umpluti
anterior
Ardei umpluti