0 0
Ciorba de miel

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
700 gr Carne de miel
200 gr Smantana
2 galbenusuri Oua
2 Ceapa
1 Morcovi
1/2 radacina Telina
1/2 Ardei gras (diferite culori)
1/2 Pastarnac
1/2 litru Bors
1 legatura Ceapa verde
1 Radacina patrunjel
1 legatura Leustean
Dupa gust Sare

Informatii nutritionale

336
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Ciorba de miel

CARACTERISTICI:
  • Acru
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Ciorba de miel este un preparat traditional romanesc , nelipsit de pe masa de Pasti, delicios si hranitor!

  • 75 min
  • Portii 8

Ingrediente

Indicatii

Share

Ciorba de miel reprezinta o specialitate cu specific romanesc care se prepara din coaste, sira sau maruntaie de miel. Fiecare gospodina are propria ei reteta, insa cu siguranta toate sunt la fel de delicioase!

Daca la masa de Pasti doriti sa serviti un preparat deosebit si gustos, trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta de ciorba de miel.

Este foarte gustoasa si hranitoare! Important este sa adaugati multe legume pentru un plus de savoare!

Este deja o traditie ca la masa de Pasti sa existe preparate din miel asa ca ce este mai potrivit decat o ciorba de miel?

Se recomanda sa alegeti carne de miel proaspata iar daca optati sa o preparati si cu organe de miel acestea trebuie sa fie la culoare rozalii, acest lucru insemnand ca aceste organe sunt sanatoase.

Savurand aceasta ciorba de miel simtiti cum primavara a poposit la masa voastra!

Ciorba de miel se prepara repede, este usor de facut si deosebit de gustoasa.

Pentru cine doreste, carnea de miel se poate fierbe in prealabil si se poate scoate de pe oase pentru a fi servita mai usor de catre copii. Daca se doreste spre finalul ciorbei se poate adauga putina loboda sau spanac dupa preferinta.

Dupa ce este gata preparata, ciorba de miel se lasa la racit aproximativ o ora si jumatate, insa se poate servi si fierbinte. Pentru cine doreste un plus de gust isi mai poate adauga smanatana in farfurie. Ciorba de miel se serveste cu ardei iute pentru cine iubeste mancarea mai picanta si bineinteles merge foarte bine impreuna cu un pahar de vin alb sec!

Ciorba de miel se poate prepara in mai multe feluri in functie de preferintele fiecaruia sau de zona unde locuiti si anume: ciorba de miel a la grec, ciorba de miel acrita cu lamaie, zeama de varza sau bors.

Ciorba de miel are o textura lejera, este hranitoare si putin acrisoara.

Va recomandam daca aveti posibilitatea sa gatiti aceasta ciorba la focul cu lemne deoarece gustul este total diferit si pur si simplu delicios!

Ingredientele pentru ciorba de miel sunt la indemana oricui, multe din ele aflandu-se zilnic in bucataria noastra deci este cu atat mai simplu de preparat aceasta ciorba!

Daca doresti ca ciorba sa fie mai consistenta poti folosi ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Este bine sa va puneti amprenta proprie si sa gatiti aceasta ciorba dupa bunul plac adaugand legume sau condimente care va plac mai mult. Cu ajutorul aceste ciorbe, cu siguranta iti vei imbogati caietul de retete pentru preparatele de Pasti!

Ciorba de miel se gaseste cu usurinta si in majoritatea restaurantelor insa din moment ce se prepara atat de repede si usor de ce sa nu profiti si sa o prepari chiar tu acasa? Astfel, iti vei impresiona invitatii de la masa de Pasti cu talentul tau culinar si cu cea mai gustoasa ciorba de miel!

Pasi

1
Efectuat

Carnea de miel se pune sa fiarba in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se ia spuma formata. Este important sa se indeparteze spuma pentru ca zeama sa ramana cat mai limpede.

2
Efectuat

Intre timp se curata legumele si se adauga si ele in ciorba si se lasa la fiert alaturi de bucatile de carne timp de o ora.

3
Efectuat

Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga borsul strecurat si optional se pot adauga 2-3 linguri de orez, leusteanul si cozile de ceapa verde.

4
Efectuat

Intre timp intr-un castron se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu 2-3 linguri de smantana. Dupa ce ciorba de miel este gata se opreste focul si se toarna smanatana amestecand continuu. Se serveste ornata cu leustean verde.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Vlad

Nu m-as fi asteptat, dar chiar mi-a placut!

ciorba de loboda
anterior
Ciorba de loboda
drob de miel pe masa de pasti
urmatoare
Drob de miel
ciorba de loboda
anterior
Ciorba de loboda
drob de miel pe masa de pasti
urmatoare
Drob de miel