0 0
Ciorba radauteana cu piept de pui

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
4 pulpe Pui
1/2 piept Pui
300 gr Smantana
2 galbenusuri Oua
2 Ceapa
4 Morcovi
2 Pastarnac
5-6 catei Usturoi
Dupa gust Sare si Piper
Dupa gust Otet
Cateva fire Patrunjel

Informatii nutritionale

379
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Ciorba radauteana cu piept de pui

CARACTERISTICI:
  • Acru
  • Fara gluten
  • Low-carb
  • Picant
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Aceasta ciorba radauteana cu piept de pui este perfecta pentru un pranz sau o cina in familie! Bogata in calorii dar atat de delicioasa si hranitoare!

  • 120 min
  • Portii 10

Ingrediente

Indicatii

Share

Acesta reteta de ciorba radauteana este un deliciu romanesc, o ciorba traditionala de pui cu smantana si usturoi! Este absolut fabuloasa. Daca nu ai gustat inca, ar trebui! Este picanta si delicata in acelasi timp! Aceasta ciorba este o reteta foarte hranitoare. Bogata în calorii, dar hei!… Din cand in cand ne putem rasfata cu astfel de momente de bun gust. De asemenea, necesita putin timp prepararea ei, dar merita pe deplin.

Aceasta ciorba poate fi facuta cu orice parte din puiul pe care il aveti la frigider! Bogatia si textura matasoasa a acestei supe sunt date de procentul mare de grasime din smantana. Este relativ usor de facut, trebuie doar sa ai grija sa urmezi pasii potriviti pentru a realiza aceasta reteta de ciorba radauteana absolut fabuloasa. O sa o iubesti!

Se orneaza cu patrunjel proaspat tocat si se serveste cu incredere. Iti vei dori o a doua portie din aceasta ciorba. Este atat de buna!

O parte din deliciul acestei ciorbe vine de la pastarnac.
Puteti inlocui otetul cu suc de lamaie.
De asemenea puteti adauga mai mult otet si usturoi proaspat in momentul servirii, delicios!…

Aceasta ciorba radauteana de pui este perfecta pentru a fi servita dupa sarbatori dupa mesele incarcate care au fost servite. Ea este perfecta si pentru a alunga mahmureala.

Este de preferat sa se arunce prima apa in care se fierbe carnea pentru un aspect mai placut al supei. Exista multe retete pentru aceasta ciorba insa fiecare gospodina o poate personaliza dupa bunul plac. Se pot exclude legumele care nu va plac.

Legumele care au fiert in ciorba se pot arunca sau se pot pasa si adauga inapoi in ciorba. Ciorba radauteana se poate servi cu ardei iute pentru iubitorii de mancare picanta.

Aceasta este o reteta ieftina si gustoasa. Aceasta ciorba seamana cu ciorba de burta insa este mult mai usor de facut. Ciorba radauteana se poate gati si cu carne de curcan.

Multi cauta reteta de ciorba radauteana de la Jamila, dar doresc sa va asigur ca si aceasta reteta este una minunata.

In cazul in care sunteti la dieta aceasta reteta simpla de ciorba radauteana cu piept de pui se poate servi cu succes, insa smanatana trebuie inlocuita cu iaurt grecesc cu 0% grasime. Este la fel de gustoasa! De asemenea, ceapa se poate inlocui cu prazul, o leguma care poate adauga putina dulceata acestei supe!

Dupa cum puteti observa exista numeroase variante pentru prepararea acestei minunate si delicioase supe! Trebuie sa stiti insa ca aceasta ciorba nu se poate acri cu bors sau lamaie, otetul fiind singurul ingredient pentru acrirea supei.

Daca aveti o oala sub presiune in bucataria dvs nu ezitati sa o folositi deoarece carnea o sa fiarba mult mai repede!

Ingredientele pentru ciorba radauteana cu piept de pui sunt simple, dar ar trebui sa fie toate de calitate.

Pasi

1
Efectuat

Pune o oala mare pe aragaz. Puneti partile de pui si acoperiti cu apa rece cat sa le acopere bine (18 cani). Aduceti apa la fiert si reduceti focul la mediu/mic. Adunati cu o lingura spuma care se formeaza incet la suprafata in primele 10-15 minute. Trebuie sa faci asta de 2-3 ori pan cand apa ramane cumva limpede. Adaugati 1/2 lingurita de sare si un praf de boabe de piper. Continuati sa fierbeti 30-45 de minute.

2
Efectuat

Intre timp, spalati si curatati legumele. Taiati morcovii, radacina de telina, radacina de patrunjel si pastarnacul in bucati mari. Ceapa in jumatate. Adaugati-le in ciorba sa fiarba impreuna. Acoperiti si fierbeti la foc mediu/mic pana cand carnea cade de pe oase si legumele sunt gatite. Sunt inca 40 de minute, aproximativ.

3
Efectuat

Opriti focul si luati legumele si carnea. Lasati-le sa se raceasca putin. Strecurati ciorba pentru a scapa de orice particule plutitoare. Scoatem din frigider smantana si ouale pentru a le aduce la temperatura camerei.

Tocati carnea si scapati de piele si oase. Lucrati rapid deoarece carnea se usuca repede. Folositi un vas cu 2-3 linguri de ciorba pentru a pune carnea maruntita pana terminati operatiunea. Stinge focul si lasa ciorba sa se raceasca timp de 10 minute.

4
Efectuat

Dupa cele 10 minute de racire, puneti cele 2 galbenusuri de ou si smantana intr-un bol. Amesteca-le pana se formeaza o pasta si adauga incet 2-3 polonice de ciorba, amestecand continuu. Amestecati bine dupa fiecare polonic de ciorba adaugata. Vrem sa temperam incet si sa acomodam smantana cu galbenusurile si ciorba fierbinte.

La final, adaugati amestecul de smantana diluat in ciorba si amestecati continuu pana se omogenizeaza bine. Pentru a termina, adaugati in ciorba 5-6 linguri de otet si cateii de usturoi zdrobiti/razuiti. Gust pentru salinitate.

5
Efectuat

La final, adaugati amestecul de smanana diluat in ciorba si amestecați continuu pana se omogenizeaza bine. Pentru a termina, adaugati in ciorba 5-6 linguri de otet si cateii de usturoi zdrobiti/razuiti.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

O ciorba delicioasa! Este preferata casei acum.

reteta tiramisu
anterior
Tiramisu cu mascarpone si frisca
sirop de soc reteta
urmatoare
Sirop de soc
reteta tiramisu
anterior
Tiramisu cu mascarpone si frisca
sirop de soc reteta
urmatoare
Sirop de soc