Ingrediente
-
1 Pulpa de miel
-
4 Catei de usturoi tocat
-
1 Lingura Ulei de masline
-
1 Lingura Rozmarin proaspat tocat
-
1 Lingura Frunze proaspete de cimbru tocate
-
1 Lingura Mustar Dijon
-
1 Lingura Sare
-
2 Lingurite Piper negru macinat
Indicatii
Pasi
1
Efectuat
|
Preincalziti cuptorul la 175°Preincalziti cuptorul la 175°. Captusiti o tigaie cu folie de aluminiu. |
2
Efectuat
|
Faceti taieturi superficiale pe mielTamponati friptura de miel cu niste prosoape de hartie pentru a absorbi umiditatea. Apoi, folosind un cutit ascutit, punctati partea superioara a mielului facand taieturi superficiale peste tot. |
3
Efectuat
|
Combinati ingredienteleIntr-un castron mic, combinati usturoiul, uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul, mustarul, sarea si piperul. |
4
Efectuat
|
Intindeti uniform amestecul de ingredienteAsezati mielul, cu grasimea in sus, pe un raft in tigaia pregatita. Se intinde uniform amestecul de usturoi peste miel, frecandu-l bine in taieturile marcate. |
5
Efectuat
|
Introduceti in cuptor friptura de mielSe introduce in cuptor si se coace pana cand atinge o temperatura interna de 60° pentru mediu, aproximativ 1 ora 30 minute pana la 1 ora 45 minute, sau pana la coacerea dorita. Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de feliere. |
6
Efectuat
|
Serviti cu cartofiSe poate servi imediat cu cartofi la cuptor. |