0 0
Pulpa de miel la cuptor

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
1,2 kg Pulpa de miel
3 linguri Ulei de masline
1 litru Supa de legume sau carne
4 crengute Cimbru
2 Ceapa
O capatana Usturoi
3 linguri Jeleu de menta

Informatii nutritionale

412
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Pulpa de miel la cuptor

CARACTERISTICI:
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Pulpa de miel la cuptor este o reteta foarte indragita pentru masa de Pasti, insa se poate pregati la fel de bine pentru o cina obisnuita in familie.

  • 250 min
  • Portii 4

Ingrediente

Indicatii

Share

Am pregatit special pentru tine cea mai buna reteta in care iti prezentam cel mai simplu mod in care sa gatesti familiei tale cea mai buna cina de pulpa de miel la cuptor.

Aceasta reteta creeaza cea mai delicioasa, moale si suculenta pulpa de miel la cuptor. Carnea de miel face perfecta prajirea lenta, datorita cantitatii generoase de grasime.

In consecinta, cel mai bine este sa gatiti carnea incet si la o temperatura scazuta pentru a permite grasimii sa se topeasca in toata articulatia, lasand in urma carnea frageda.

Recomandam ca inainte de a fi gatita, pulpa de miel sa fie tinuta intr-un sos preparat din ceapa si ierburi aromatice cum ar fi cimbru proaspat, alaturi de sare si piper insa pot fi folosite si alte legume. Adaugarea de usturoi si alte ierburi va adauga un plus de aroma!

Pulpa de miel la cuptor se gateste cel mai bine in folie deoarece carnea isi pastreaza mult mai bine aroma. Pulpa de miel se poate servi alaturi de o glazura delicioasa.

Gatirea la o temperatura scazuta creeaza o carne de miel suculenta care cade literalmente de pe os.

Daca doriti ca pulpa de miel sa devina mai crocanta, scoateti pulpa din tava in care a fost gatita si gatiti in alta tava pentru inca 30 de minute neacoperit! Astfel veti prepara o pulpa de miel crocanta si delicioasa.

Grasimea de pe pulpa de miel se poate indeparta cu ajutorul unei linguri sau un prosop de bucatarie care absoarbe bine.

Chiar daca veti indeparta grasimea, carnea isi va pastra proprietatile si aromele. Pulpa de miel va fi atat de frageda incat vor fi suficiente 2 furculite pentru a desface carnea de pe oase.

Carnea se poate condimenta cu o zi inainte de a fi gatita pentru a se aroma mai bine. Pe langa usturoi, cimbru, sare si piper se poate adauga extra si boia. Se poate adauga chiar si un pahar de vin de gatit peste carnea de miel pentru a fi mai frageda.

Mirosul specific de miel este concentrat in partile grase ale carnii, iar o buna metoda de a scapa de el este degresarea sau ingredientele acide (acre). Mustarul, sucul de lamaie sau portocala, vinul sec sau otetul, iaurtul sau laptele batut fac parte din aceasta categorie.

Pulpa de miel la cuptor poate fi servita alaturi de o garnitura formata dintr-o salata simpla de cartofi cu ceapa rosie sau alaturi de o salata verde. Se poate prepara si un mujdei de usturoi.

Carnea de miel are un gust specific pe care este pacat sa il maschezi cu smantana, maioneza sau alte adaosuri. Daca vrei insa sa indepartezi din acest miros, trebuie sa indepartezi grasimea de pe carne. Trebuie totusi sa ai in vedere ca fara grasime carnea va fi usor mai uscata.

Tava in care de gateste pulpa de miel la cuptor se poate acoperi atat cu folie de aluminiu cat si cu hartie de copt.

Multi cauta reteta de pulpa de miel la cuptor de la Jamila, dar eu vreau sa va asigur ca si aceasta este minunata.

Pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Preincalziti cuptorul la 150°. Puneti feliile de ceapa in mijlocul unui vas impreuna cu usturoiul si cimbrul.

2
Efectuat

Turnati ulei pe ambele parti ale pulpei de miel si imprastiati-l pe toata suprafata cu ajutorul mainilor.

3
Efectuat

Adaugati bulionul in jurul pulpei de miel. Nu turnati bulionul peste pulpa de miel!

4
Efectuat

Acoperiti tava cu folie de gatit apoi bagati la cuptor.

5
Efectuat

Dupa ce s-a scurs jumatate din timpul de gatire, scoateti tava indepartati folia si bagati din nou la cuptor pentru restul de timp ramas. Puteti adauga un sos cu menta peste carne.

6
Efectuat

Dupa gatire scoateti ceapa si usturoiul din vas. Acestea se pot pastra pentru momentul servirii mesei daca se doreste. Utilizati o sita pentru a turna bulionul si sosul ramas in tava intr-un vas. Puneti vasul intr-un bol cu gheata pentru a se raci mai repede. Odata racit puneti la congelator pentru ca grasimea sa se intareasca mai repede.

7
Efectuat

Scoateti carnea de miel si acoperiti o cu folie. Se serveste impreuna cu jeleu de menta.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

O reteteta minunata!

prajitura cu capsuni
anterior
Prajitura cu capsuni
crema de zahar ars
urmatoare
Crema de zahar ars
prajitura cu capsuni
anterior
Prajitura cu capsuni
crema de zahar ars
urmatoare
Crema de zahar ars