0 0
Ardei umpluti

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
10 Ardei gras (diferite culori)
1 cana Orez
Dupa gust Sare si Piper
Dupa gust Cimbru
1 Ceapa
2 Oua
6 linguri Pasta de tomate
1 legatura Patrunjel
1 kg Carne de porc

Informatii nutritionale

210
Calorii

Ardei umpluti

CARACTERISTICI:
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Toata lumea va iubi aceasta reteta de ardei umpluti! Este o reteta simpla si rapida la indemana tuturor, hranitoare si satioasa!

  • 70 min
  • Portii 10

Ingrediente

Indicatii

Share

Ardeii umpluti reprezinta una dintre retetele cele mai iubite de catre romani! Desi poate se da impresia ca ar fi o reteta dificil de preparat in cele ce urmeaza eu va voi dovedi contrariul!

Ardeii pot fi de dimensiuni mai mari sau medii dupa gustul fiecaruia. Este nevoie de putine ingrediente pentru a prepara ardei umpluti.

Carnea folosita la acest preparat poate fi integral de porc sau amestec de porc si vita, dupa preferinte. Pentru cei care doresc ca preparatul sa nu fie plin cu prea multa carne pot opta pentru folosirea unei cantitati mai mari de orez.

Ardeii umpluti se servesc de regula calzi, asezonati cu smantana si ardei iute.

Puteti folosi ardei din gradina proprie, de la un producator local de pe LOCALNIC, sau ardei din comert, de orice culoare doriti. Daca aveti posibilitatea sa gatiti ardei umpluti pe plita sobei va garantez ca gustul va fi cu mult diferit!

Acest preparat se poate gati si cu ardei pe care i-ati avut in prealabil in congelator.

Pentru iubitorii de legume, se pot pregati ardei umpluti cu mai multe legume decat carne. Puteti combina restul ingredientelor din reteta si cu morcov sau ciuperci.

Puteti opta pentru carne deja tocata sau o puteti toca acasa daca aveti masina de tocat. Daca ati cumparat o cantitate mai mare de carne o puteti congela si folosi pentru urmatoarea data cand veti gati aceasta reteta. Chiar daca carnea a fost deja condimentata si amestecata cu restul de ingrediente se poate congela la fel de simplu.

Puteti alege si varianta de a gati ardeii la cuptor daca doriti un mod de a gati mai sanatos.

Acest fel de mancare este unul destul de satios datorita amestecului de ingrediente pe care il contine.

Exista alternative si pentru perioada de post, nu putine fiind persoanele care obisnuiesc sa consume alimente de post. Pentru acestea avem optiunea de preparare de ardei umpluti fara carne. Carnea se poate inlocui cu usurinta cu soia, alaturi de ciuperci, morcov si celelalte ingrediente si verdeturi.

Umplutura pentru ardei umpluti este identica cu cea pentru sarmale. Dupa ce decupati partea de sus a ardeilor pentru umplerea lor, puteti opta sa ii acoperiti cu cate o felie de rosie proaspata.

Puteti opta pentru pregatirea de ardei umpluti fara ou, acesta este optional. Desi compozitia lor este identica cu cea a sarmalelor, difera timpul de gatire, ardeii avand nevoie de un timp mult mai scurt de fierbere decat sarmalele.

Puteti servi ardei umpluti la masa de Pasti, la masa de Craciun sau alte sarbatori sau pur si simplu la o cina sau un pranz in familie.

Gustosi si satiosi cu siguranta vor fi apreciati de toti cei prezenti in jurul mesei!

Pasi

1
Efectuat

Ardeii se spala bine apoi cu ajutorul unui cutit se taie partea de la cozile ardeilor formandu-se un capac.

2
Efectuat

Intr-un bol se amesteca carnea impreuna cu cele 2 oua, sarea, piperul, cimbrul, ceapa si orezul. Se amesteca bine pana cand totul se omogenizeaza.

3
Efectuat

Cand pasta este gata cu o lingura incep sa se umple ardeii, asezandu-se rand pe rand in oala in care vor urma sa fiarba.

4
Efectuat

Se pun la fiert la foc mic cu apa cat sa ii acopere. Dupa aproximativ 20 de minute se adauga 6 linguri de pasta de tomate si se amesteca.

5
Efectuat

Cand ardeii sunt fierti se asezoneaza cu patrunjel proaspat.

Carmen Vasile

reteta ostropel de pui
anterior
Ostropel de pui
reteta de pasca
urmatoare
Reteta de pasca
reteta ostropel de pui
anterior
Ostropel de pui
reteta de pasca
urmatoare
Reteta de pasca