0 0
Ostropel de pui

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
2 Ceapa
1 legatura Patrunjel
Dupa gust Sare
140 ml Supa de pui
800 gr Carne de pui
4 linguri Ulei
250 gr Pasta de tomate
3 catei Usturoi

Informatii nutritionale

441
Calorii

Ostropel de pui

CARACTERISTICI:
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Aceasta reteta de ostropel de pui este una delicioasa. Se prepara intr-un timp scurt, este foarte simplu de preparat, cu ingrediente putine si ieftine.

  • 65 min
  • Portii 4

Ingrediente

Indicatii

Share

Ostropelul de pui imi aminteste de copilarie ori de cate ori il pregatesc. Se numara printre preparatele traditionale din Romania, este delicios si destul de hranitor. Acesta se poate servi atat la pranz cat si la cina.

Pentru un ostropel de pui delicios iti recomand sa incerci sa gatesti cu carne de pui de casa, crescut in propria gospodarie. Este cu mult mai sanatos decat cei din comert. Insa daca nu ai aceasta posibilitate, il poti cumpara de la un producator local de pe LOCALNIC, sau te poti indrepta catre un magazin si poti alege un pui proaspat sau congelat daca nu doresti sa prepari ostropelul in ziua respectiva.

Ostropelul se prepara intr-un timp scurt, este foarte simplu de preparat, cu ingrediente putine si ieftine.

Acest ostropelul de pui este delicios servit cu mamaliga calda, chiar si cu mamaliga rece.

Acesta se poate servi ca si garnitura alaturi de un piure de cartofi sau se poate servi simplu fara garnitura daca se doreste o masa mai simpla.

Supa de pui se poate inlocui cu apa fierbinte daca nu aveti la indemana supa sau nu aveti timpul necesar sa o pregatiti. Unele gospodine folosesc si morcovi pentru sos sau faina pentru ca sosul sa aiba o consistenta mai groasa si mai hranitoare, asemanatoare unei budinci.

Ostropelul se pregateste indeosebi vara folosindu-se rosii din propria gradina. Cantitatea de usturoi poate varia in functie de gusturile fiecaruia deoarece nu toata lumea agreeaza gustul intens de usturoi.

Imi amintesc ca bunica obisnuia sa gateasca acest ostropel de pui pe plita de la soba ceea ce ii dadea o savoare aparte fata de cel gatit la focul de la aragaz. Practic este o mancare cu care multi dintre noi am crescut si inca o indragim si preparam iar atunci cand citim sau ne amintim de ea pofta apare aproape instant.

Unele gospodine au adaugat o amprenta personala asupra acestui preparat adaugand printre celelalte ingrediente si vinul alb de gatit. Reteta traditionala din copilarie pe care o stim cu totii insa, nu implica acest ingredient. Fiecare alege daca sa il foloseasca sau nu, sau il puteti folosi de curiozitate daca nu ati incercat niciodata aceasta combinatie.

Ostropelul de pui poate fi gatit din majoritatea partilor puiului, cum ar fi aripi, pulpe sau piept. Eu personal prefer pieptul dezosat pentru ca astfel il pot servi mai usor chiar si copilului. Insa daca gatiti mult mai bine carnea devine destul de frageda din orice parte a puiului.

Putem gati ostropel de pui in mai multe moduri, referitor la sosul acestuia in functie de cat de gros sau subtire dorim sa fie. Daca dorim ca sosul sa aiba o textura mai groasa adaugam putina faina in prepararea acestuia. Daca dorim sa fie mai subtire putem folosi doar sosul de tomate.

Carnea de pui pentru ostropel se taie bucati mai mici sau mai mari dupa preferinte.

Ingredientele pentru ostropel nu sunt deloc scumpe si sunt la indemana oricui. Putem prepara ostropel de pui intr-un timp scurt, cu un minim de ingrediente pe care de obicei le avem in casa si astfel obtinem rapid un pranz delicios pentru intreaga familie!

Pasi

1
Efectuat

Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea de pui taiata in bucati potrivit de mari, astfel incat sa se poata patrunde la prajit.

2
Efectuat

Dupa ce carnea de pui incepe sa se rumeneasca se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt.

3
Efectuat

Odata rumenite si acestea se adauga treptat supa de pui si sare dupa gust.

4
Efectuat

Se lasa sa fiarba la foc mic apoi se adauga pasta de tomate si la final patrunjelul tocat.

Carmen Vasile

reteta de sarmale
anterior
Sarmale
reteta de ardei umpluti
urmatoare
Ardei umpluti
reteta de sarmale
anterior
Sarmale
reteta de ardei umpluti
urmatoare
Ardei umpluti