0 0
Drob de miel

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
1 kg Organe de miel
9 Oua
100 gr Ulei
4 legaturi Usturoi verde
4 legaturi Ceapa verde
2 legaturi Patrunjel
2 legaturi Marar
Dupa gust Sare si Piper

Informatii nutritionale

218
Calorii

Drob de miel

CARACTERISTICI:
  • Fara gluten
  • Fara lactoza
  • Low-carb
Bucatarie:

Drobul de miel reprezinta unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Pasti ale romanilor! Aromat, cremos si simplu de preparat trebuie neaparat incercat!

  • 110 min
  • Portii 12

Ingrediente

Indicatii

Share

Drobul de miel se numara printre cele mai intalnite preparate pe masa de Pasti. Acesta reprezinta un fel de mancare traditionala si este nelipsit de pe masa romanilor. Ingredientele principale pentru un drob de miel delicios sunt verdeturile, maruntaiele de miel, ouale si painea inmuiata in lapte sau in apa.

Drobul de miel se condimenteaza dupa placul fiecaruia, este o mancare satioasa si iubita de foarte multe persoane. Aceasta reteta nu este innecacioasa, este cremoasa si aromata datorita verdeturilor si condimentelor adaugate!

Drobul de miel reprezinta un aperitiv, foarte usor de facut! Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta! Cu siguranta iti vei impresiona invitatii de la masa de Pasti!

Aceasta reteteta nu este dificil de realizat insa trebuie preparata cu atentie deoarece nu ne dorim un drob innecacios si nici unul care sa se sfarame atunci cand il taiem. Organele de miel trebuiesc spalate foarte bine pentru a indeparta mirosul specific carnii de miel, deoarece nu toata lumea este familiarizata cu acest miros.

Verdeturile se pot toca cat mai marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unei masini de tocat pentru ca acestea sa se amestece cat mai bine cu carnea.

Stim ca drobul este gata atunci cand se rumeneste usor pe deasupra. Pentru ca drobul sa se rumeneasca frumos pe deasupra se pot aseza bucatele mici de unt.

Drobul de miel se serveste la masa de Pasti alaturi de pasca si oua rosii, iar impreuna sunt un adevarat deliciu mai ales pentru iubitorii de traditii! Drobul de miel se serveste foarte bine si la masa de Craciun fiind un preparat la fel de bine apreciat.

Pentru un aspect cat mai placut, acest drob de miel se poate aseza pe un pat de salata verde. Pentru o gatire mai lenta se poate acoperi in tava cu folie de aluminiu pentru primele 10 minute dupa care folia se indeparteaza.

Drobul de miel are si cateva semnificatii aparte si anume: reprezinta jertfa deoarece este preparat din maruntaie de miel dar reprezinta si primavara deoarece in prepararea lui se adauga multe verdeturi.

Cu siguranta daca veti avea invitati la masa de Pasti, acest drob de miel va fi vedeta mesei. Servit rece cu mustar este un deliciu care trebuie neaparat incercat!

Pentru persoanele care tin la traditii este de neconceput ca pe masa de Pasti sa nu fie preparate din miel si mai ales drobul de miel.

Pentru cei care nu indragesc preparatele din miel avem si o alternativa si anume o reteta de drob de pui, reteta pe care va invitam sa o incercati pe blogul nostru!

Pasi

1
Efectuat

Se taie organele de miel in bucati si se pun la fiert timp de 45 de minute. In timp ce se fierb organele se taie marunt ceapa verde, usturoiul si restul de verdeata. Dupa ce carnea s-a fiert se lasa la racit.

2
Efectuat

Intre timp se caleste ceapa si usturoiul timp de 10 minute. Se bat 6 oua si se amesteca intr-un bol impreuna cu organele. Adauga ceapa si usturoiul calite, mararul si patrunjelul tocate marunt impreuna cu sarea si piperul si amesteca bine pana cand ingredientele se omogenizeaza complet.

3
Efectuat

Cand totul este bine amestecat, se tapeteaza tava cu hartie pentru copt si se toarna in tava amestecul. Din loc in loc aseaza 3 oua fierte fara coaja astfel incant sa ramana intregi si sa fie acoperite de compozitie.

4
Efectuat

Pune tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 50 minute.

Carmen Vasile

ciorba de miel
anterior
Ciorba de miel
papanasi cu dulceata, gem si smantana
urmatoare
Papanasi
ciorba de miel
anterior
Ciorba de miel
papanasi cu dulceata, gem si smantana
urmatoare
Papanasi