0 0
Prajitura cu capsuni

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
370 gr Faina
1/2 lingurita Sare
3 Oua
390 gr Zahar
2 galbenusuri Oua
1 lingurita Praf de copt
O ceasca Unt
1 1/4 cesti Lapte
2 lingurite Vanilie
3 cesti Smantana
125 gr Zahar pudra
Un pachet Crema de branza
450 gr Capsuni

Informatii nutritionale

320
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Prajitura cu capsuni

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Prajitura cu capsuni este un desert deosebit care se poate servi in diferite combinatii si momente ale zilei, alaturi de diverse bauturi cum ar fi cafea si lapte!

  • 260 min
  • Portii 12

Ingrediente

Indicatii

Share

Singura reteta de prajitura cu capsuni de care veti avea vreodata nevoie se afla chiar aici! O prajitura cu capsuni si vanilie, pufoasa si cu o crema bogata de branza.

Reteta perfecta de vara pentru orice sarbatoare sau intalnire. Aceasta prajitura proaspata cu capsuni este perfeca pentru orice vacanta, dar este si perfecta pentru a sarbatori orice zi de vara.

Cunosti pe cineva care nu iubeste combinatia de capsuni proaspete si smantana? Asa ca atunci cand le combini impreuna cu niste crema de branza acidulata si adaugi totul deasupra unui tort dulce de vanilie, sti ca trebuie sa fie cu adevarat delicios!

Prajitura cu capsuni este cremoasa, pufoasa si cu siguranta delicioasa!

Compozitia pentru aceasta reteta de prajitura cu capsuni este destul de usor de facut. La final prajitura cu capsuni se poate pudra cu zahar sau servi cu inghetata in functie de preferintele fiecaruia.

Acest desert este mult prea bun ca sa nu il incercati! Are un blat umed si aerat completat perfect de fructele aromate!

Daca ai capsuni, ai timp si pofta trebuie neaparat sa gatesti aceasta prajitura! Acest desert este perfect pentru acele dupa-amiezi mai domoale, pentru micul dejun al unei dimineti tarzii de weekend sau ca gustare intre mese.

De asemenea este un desert bun de pus in pachet, bun de luat la iarba verde la un picnic, delicios servit impreuna cu cafeaua, cu un pahar de lapte sau un ceai sau chiar cu o limonada.

Aceasta reteta de prajitura cu capsuni te scoate din incurcatura cand ai pofta de ceva dulce, cand vrei sa degusti ceva sofisticat dar care se prepara destul de repede. Efortul este minim, ingredientele la indemana, este perfect!

Este genul de prajitura care poate fi facuta de oricine chiar si de persoanele incepatoare in ale bucatariei.

Multi cauta reteta de prajitura cu capsuni de la Jamila, dar eu vreau sa va asigur ca si aceasta este minunata. 

Prajitura cu capsuni se poate face si cu fructe congelate insa nu se compara atunci cand este preparata cu capsuni proaspete! Consistenta si gustul sunt total diferite deoarece prajitura este mai aromata si mai zemoasa.

Daca iti plac capsunile poti pune cat mai multe in compozitia acestei prajituri, astfel incat la fiecare felie sa intalnesti gustul minunat al acestor fructe delicioase. Aluatul trebuie sa fie pufos ca un pandispan si lejer ca un norisor.

Este foarte distractiv sa prepari aceasta prajitura impreuna cu copiii deoarece este o reteta usoara si de asemenea ii poti invata sa iubeasca mai usor fructele si astfel sa combine utilul cu placutul: fructele si desertul!

Este important sa se tina cont de fiecare ingredient in parte, de cantitati si sa se urmeze pasii cat mai corect pentru ca prajitura cu capsuni sa iasa intocmai asa cum va doriti! Cu siguranta finalul o sa va placa si o sa va faca sa nu va opriti la o singura felie de prajitura!

De ce sa mergi intr-o patiserie cand iti poti prepara chiar tu prajitura cu capsuni in confortul bucatariei tale? Astfel in timp ce gatesti aceasta minunata reteta, te relaxezi iar rezultatul te va incanta peste masura!

Pasi

1
Efectuat

Preincalziti cuptorul la 350 de grade. Ungeti cu unt 3 forme rotunde apoi tapetati fundul cu o hartie de copt si pudrati usor tava cu faina.

2
Efectuat

Pregatiti tortul: cerneti faina intr-un castron mediu. Adaugati praful de copt si sarea si amestecati 20 de secunde apoi lasati deoparte.

3
Efectuat

In bolul unui mixer electric cu suport dotat cu atasament cu paleta (daca nu aveti o paleta care amesteca constant in timpul amestecarii, opriti ocazional mixerul pe parcursul intregului proces de amestecare si razuiti partile laterale si fundul bolului pentru a asigura o amestecare uniforma) , bateti untul si zaharul pana cand devine pufos.

4
Efectuat

Amestecati ouale si galbenusurile pe rand, adaugand vanilia cu ultimul galbenus de ou. Adaugati 1/3 din amestecul de faina o data (la amestecul de unt/oua) alternand cu 1/2 din lapte si amestecand la viteza mica pana cand se combin dupa fiecare adaugare. Razuiti partile laterale si fundul bolului si pliati usor aluatul de cateva ori.

5
Efectuat

Impartiti aluatul in tavile pregatite. Coacem in cuptorul preincalzit 25 - 30 de minute pana cand scobitoarea introdusa in centrul prajiturii iese curata.

6
Efectuat

Raciti in tava aproximativ 5 minute, treceti cutitul pe marginile prajiturii pentru a va asigura ca sunt slabite, apoi rasturnați-le pentru a se raci complet.

7
Efectuat

Pentru garnitura : In vasul unui mixer electric cu suport dotat cu accesoriul pentru tel, bateti smantana groasa pana cand se formeaza varfuri moi (razuiti ocazional partile laterale si fundul bolului pentru a asigura o amestecare uniforma).

8
Efectuat

Adauga 1/3 cana de zahar pudra si bate pana se formeaza varfuri tari (asigura-te ca sunt tari sau toppingul tau va curge).

9
Efectuat

Adaugati crema de branza in bolul mixerului cu suport, puneti-l cu atasamentul cu palete si bateti crema de branza pana devine neteda si pufoasa.

10
Efectuat

Amestecati restul de 2/3 cani de zahar pudra si vanilie.

11
Efectuat

Adaugati capsunile si amestecati pana la o culoare uniforma. Scoateti vasul din mixerul cu suport, adaugati frisca si amestecati.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

O reteteta care iti lasa gura apa. Multumim!

sirop de soc reteta
anterior
Sirop de soc
pulpa de miel la cuptor
urmatoare
Pulpa de miel la cuptor
sirop de soc reteta
anterior
Sirop de soc
pulpa de miel la cuptor
urmatoare
Pulpa de miel la cuptor