0 0
Ciorba de burta

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
2 kg Burta de vitel
1 bucata Ceapa
1 lingurita Piper negru macinat
1 Frunza de dafin
1 lingurita Sare
4 bucati Morcovi
1 radacina Patrunjel
6 Catei de usturoi tocat
2 linguri Otet
2 linguri Ulei
1 Os de vita
2 l Apa
200 gr Smantana
3 galbenusuri Oua

Informatii nutritionale

294
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Ciorba de burta

CARACTERISTICI:
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Ciorba de burta este una dintre ciorbele preferate ale romanilor. Ea poate fi servita atat la pranz cat si la cina, iar gatita acasa este o delicatesa!

  • 180 min
  • Portii 6

Ingrediente

Indicatii

Share

Din reteta de mai jos va invitam sa aflati cum sa preparati cea mai delicioasa ciorba de burta care este considerata un clasic romanesc din toate timpurile, adesea considerata remediul suprem pentru mahmureala.

Ciorba de burta este un tip de mancare traditional romaneasca. Exista multe variante de retete raspandite in Romania cu privire la modul de preparare al acestei ciorbe. Specificul ei este acrirea cu lamaie precum si adaugarea de mult usturoi, dar pana in prezent s-a mentinut in foarte multe retete adaugarea de otet in loc de lamaie.

Ciorba de burta este una dintre cele mai iubite ciorbe romanesti, delicata, gustoasa si catifelata. Se mananca de obicei de sarbatori sau la ocazii speciale.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute, usturoi, smantana si hrean. Multe gospodine se simt totusi intimidate de aceasta ciorba si se feresc s-o prepare in casa si prefera sa o comande la restaurant. Eu vreau sa va arat ca nu este greu sa pregatim si acasa ciorba de burta si ca putem obtine un rezultat mult mai bun decat la restaurant, daca urmati reteta de mai jos.

In primul rand, va sfatuiesc sa cumparati burta nefiarta. Se gaseste in toate supermarketurile, la raionul de congelate, in pachete dreptunghiulare si are specificatia „burta portionata congelata”. O lasati la decongelat in apa rece cu otet, o spalati foarte bine si este pregatita pentru ciorba.

Pe langa burta, mai aveti nevoie si de oase de vita sau de rasol de vita. Puteti cumpara si burta proaspata de la macelarie, insa alegeti una deja curatata pentru a va usura munca.

Se recomanda alegerea rasolului pentru ca da un gust bun ciorbei si pentru ca este mai placuta combinatia de carne cu burta. De preferat este sa se opareasca intotdeauna carnea si burta pentru a elimina din mirosul pregnant din burta si petru a scapa de sangele din carnea de vita.

Legumele care vor fierbe cu burta le puteti fie arunca, fie le puteti pasa cu un blender si le puteti pune inapoi in ciorba. In mod obisnuit ele se indeparteaza sau se pastreaza pentru un alt fel de mancare.

Puteti micsora si cantitatea de smantana si o puteti inlocui cu iaurt mai gras pentru o varianta mai usoara. Serviti aceasta ciorba de burta fierbinte cu ardei iuti, smantana, hrean, otet si usturoi. Ciorba de burta face mereu senzatie printre invitati, toti cerand si a doua portie.

Ciorba de burta se poate gati foarte bine si intr-o oala sub presiune daca aveti in casa, aceasta ajutand la o fierbere mult mai rapida a carnii si a celorlalte ingrediente si totodata va scapa si de mirosul din bucatarie.

Ciorba de burta este o ciorba cu o textura cremoasa si este foarte usor de facut si acasa. Reteta traditionala este foarte simpla, insa trebuie doar sa respecti pasii esentiali de mai jos.

Aceasta ciorba este preparatul ideal de consumat in orice moment al zilei. Numai buna dupa o noapte lunga, reteta de ciorba de burta a fost constant imbunatatita pentru a ajunge la gustul savuros de acum.

Ingredientele proaspete, dar si modul de preparare pot face diferenta si pot transforma un preparat simplu intr-unul de exceptie. Te invatam pas cu pas cum sa faci acasa cea mai buna ciorba de burta. Pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Intr-o oala se pun la fiert cei 2 l de apa impreuna cu ceapa, frunza de dafin, burta de vitel, osul de vita ,morcovul si o lingurita de sare. Se fierb impreuna aproximativ 1,5 ore.

2
Efectuat

Dupa ce burta de vitel este prefiarta, scoateti ceapa, frunza de dafin, morcovul precum si osul de vita si burta de vitel.

3
Efectuat

Burta de vitel si osul de vita se pune din nou la fiert completand cu apa rece cat sa acopere impreuna cu usturoiul intreg, radacina de patrunjel si 2 bucati de morcovi si se mai lasa 1,5 ore la fiert.

4
Efectuat

Dupa ce este totul fiert se indeparteaza legumele iar carnea se scoate separat intr-un vas. Se prepara un amestec din cele 3 galbenusuri de ou impreuna cu cele 200 gr de samantana intr-un bol.

5
Efectuat

Amestecul format din galbenusurile de ou si smanatana se toarna intr-o oala curata apoi cu ajutorul unui polonic se incepe a se adauga peste acest amestec zeama fierbinte de la fiertura de burta si os amestecand continuu. Se adauga treptat cate un polonic de zeama fierbinte si se amesteca fara oprire.

6
Efectuat

Dupa ce s-a adaugat toata zeama se adauga cele 2 linguri de otet si se potriveste si de sare si piper dupa gust apoi se adauga burta de vitel.

7
Efectuat

Intr-un alt vas se calesc 2-3 morcovi rasi impreuna cu 2-3 linguri de ulei timp de cateva minute apoi se strecoara. Zeama care ramane se adauga in ciorba de burta aceasta dand o culoare mai intensa ciorbei.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Vlad

A fost mai usor de facut decat ma asteptam. Multumesc!

paste carbonara
anterior
Paste carbonara
chec
urmatoare
Chec
paste carbonara
anterior
Paste carbonara
chec
urmatoare
Chec