0 0
Paste carbonara

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
1 lingurita Ulei de masline
1/2 catei optional Usturoi
4 Oua
1 cana Parmezan
1 kg Spaghete
Dupa gust Sare si Piper
Optional Smantana
1/2 kg Bacon

Informatii nutritionale

447
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Paste carbonara

CARACTERISTICI:
  • Sanatoasa
Bucatarie:

Pastele carbonara se numara printre cele mai simple retete de paste deoarece se prepara rapid, cu putine ingrediente si au un gust minunat! Merita incercate!

  • 30 min
  • Portii 6

Ingrediente

Indicatii

Share

Reteta de paste carbonara este una extrem de simpla. Cu pancetta si mult parmezan aceasta reteta dureaza doar 30 de minute pentru a fi pregatita de la inceput pana la sfarsit!

Ingredientele sunt simple si la indemana tuturor.

Trucul pentru a face aceasta reteta de succes? Amestecati rapid amestecul de oua in paste, care ar trebui sa fie suficient de fierbinti pentru a gati oul, ca in final sa capete textura si forma unui sos, dar nu atat de fierbinte incat sa se coaguleze.

Prepararea perfecta a acestei retete de paste carbonara este posibil sa necesite putina practica. Unele persoane adauga smantana la aceasta reteta, un ingredient nu tocmai  traditional, dar poti face acest lucru pentru a avea un sos mult mai cremos.

Pastele carbonara reprezinta una dintre cele patru retete clasice ale Romei (cacio e pepe, amatriciana, gricia).

Exista o multime de teorii despre posibilele origini ale pastelor carbonara dupa cum urmeaza :
– au fost inventate de carbonari italieni (lucratori de carbune)
– numele se refera la piperul negru macinat din vas, care seamana cu pete de carbune (carbon inseamna carbune in italiana)
– a fost o casatorie de traditii intre soldatii americani din Italia in timpul celui de-al doilea razboi mondial si ratiile lor de bacon si oua cu preparatele locale cu paste

Ceea ce distinge carbonara de alte feluri de mancare cu paste este tehnica sa de a combina ouale, parmezanul, baconul si piperul negru intr-un sos matasos cu o consistenta bogata.

Daca doriti sa schimbati pastele (spaghetele) cu alt tip de paste, nu ezitati! Trebuie doar sa urmati instructiunile de pe fiecare pachet de paste pe care il utilizati deoarece fiecare tip de paste difera.

De asemenea puteti adauga mai multe tipuri de ierburi pentru aroma daca doriti. Daca doriti sa inlocuiti parmezanul cu o alta branza puteti folosi branza pecorino sau orice alta branza tare!

Savoarea aparte este data de piperul negru, proaspat macinat care se adauga din belsug fara insa sa acoperim gustul preparatului in sine. Pana si in Italia reteta poate fi diferita in functie de zona, insa nu foarte sesizabil.

Reteta este extrem de rapida si extrem de simpla. Cheia succesului este timing-ul, adica pregatirea la timp a tuturor ingredientelor. Este gresit sa reincalzesti cubuletele de bacon care s-au racit intre timp pentru ca nu ti-ai sincronizat bine timpul! Deci, mare atentie la cum va impartiti timpul!

Cand ai pofta de o masa delicioasa, o portie de paste carbonara poate fi alegerea perfecta. Pastele se pregatesc usor, pot fi combinate cu o multime de alte ingrediente si rapid ai obtinut pranzul ori cina.

Aroma de bacon si usturoi va incanta pe oricine inca de la inceputul retetei si te va face nerabdator sa gusti mai repede din rezultatul final.

Pregatirea dureaza maximum 20 minute, iar asta face sa fie o reteta rapida pentru cina. Odata ce incerci aceasta reteta vei vrea sa o refaci! Reteta perfecta! Ingrediente putine, rapid de facut si absolut delicioasa!

Atunci cand ti-e dor de un meniu italienesc, o portie de paste carbonara sunt numai bune de facut acasa. Iti spunem reteta autentic italiana si iti uram pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Puneti o oala mare de apa la fiert. Adaugati sare (1 lingura de sare pentru fiecare 2 l de apa).

2
Efectuat

Pregatiti pancetta/ baconul si usturoiul. In timp ce apa ajunge la fiert, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati baconul sau pancetta si gatiti pana ce devine crocant. Adaugati usturoiul (daca este folosit) si gatiti inca un minut apoi opriti focul si turnati totul intr-un vas mare.

3
Efectuat

Intr-un castron mic bateti ouale si amestecati aproximativ jumatate din branza.

4
Efectuat

Odata ce apa a ajuns la fierbere adaugati pastele in apa si gatiti.

5
Efectuat

Cand pastele sunt al dente (inca putin tari, nu moi) le puteti muta in bolul cu bacon si usturoi. Mutati rapid pastele din oala in bol deoarece doriti ca pastele sa fie fierbinti. Caldura pastelor este cea care va incalzi ouale suficient pentru a crea un sos cremos!

6
Efectuat

Amestecati totul cu ouale batute cu branza si amestecati rapid pentru a se combina cu pastele. Serviti cu parmezanul ramas si cu piper negru proaspat macinat!

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

Iubesc aceste paste!

crema de zahar ars
anterior
Crema de zahar ars
reteteta de ciorba de burta
urmatoare
Ciorba de burta
crema de zahar ars
anterior
Crema de zahar ars
reteteta de ciorba de burta
urmatoare
Ciorba de burta