0 0
Crema de zahar ars

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
1/4 lingurita Sare
14 linguri Zahar
4 Oua
1 Pastaie de vanilie
1/2 lingurita Esenta de vanilie
2 cani Smantana

Informatii nutritionale

441
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Crema de zahar ars

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Crema de zahar ars este un desert international extrem de delicios cunoscut inca din vremea copilariei. Este un desert fin si usor de facut.

  • 310 min
  • Portii 6

Ingrediente

Indicatii

Share

Cautati cea mai buna, cea mai sigura si cea mai delicioasa reteta de crema de zahar ars? Aceasta este! Aceasta reteta este bogata in ingrediente si cremoasa iar noi o sa va ghidam pasii pentru a o putea prepara cu succes!

La prima vedere acest desert pare simplu. Are o lista scurta de ingrediente si poate fi preparata in cativa pasi. Crema de zahar ars este un desert cremos, cu o consistenta asemanatoare unei budinci, este coapta insotita de un strat fragil de zahar topit.

Crema de zahar ars este unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilariei noastre. Este aproape imposibil ca mamele sau bunicile noastre sa nu fi pregatit acest desert macar o data.

Aceasta are cateva trucuri, insa nu este greu de facut cu toate ca multe gospodine se tem sa prepare acest desert deosebit de fin.

Crusta de zahar topit va fi usor calda sau la temperatura camerei cand este servit desertul, insa crema de dedesubt trebuie sa fie rece.

La crema de zahar ars se poate folosi si caramel sau fructe pe fund insa varianta clasica este cea cu vanilie simpla.

O parte a bucuriei de a servi crema de zahar ars o reprezinta complexitatea ei si faptul ca poti folosi marginea unei linguri pentru a sparge usor suprafata tare a zaharului pentru a expune crema de dedesubt. Astfel veti obtine putin topping crocant si crema la fiecare muscatura.

Daca vei urma corect pasii de preparare pana la final te vei bucura de o crema de zahar ars perfect cremoasa si delicioasa.

Crema de zahar ars este un desert care ne aminteste de copilarie. Este aproape imposibil ca mamele sau bunicile noastre sa nu fi pregatit acest desert cel putin o data. Cu toate acestea, gospodinele se tem sa prepare aceasta reteta atat de fina.

Acesta este un desert usor de facut si are acelasi gust delicios de fiecare data. Este un desert bine insiropat care se serveste intotdeauna cald si este numai bun in zilele friguroase de iarna.

De asemenea, este unul dintre cele mai renumite deserturi internationale, avand o textura satinata, putin dansanta ca si deserturile pe baza de gelatina. Albusurile de ou sunt cele care ajuta crema de zahar ars sa fie servita ca o prajitura.

Crema de zahar ars a ajuns un desert foarte popular datorita gustului sau deosebit. Aceasta se poate orna cu frisca sau vanilie dupa preferinte.

Un desert cremos si aromat care face impresie excelenta atat la o masa cu prietenii cat si la o masa in familie. Se poate servi si asezonata cu menta.

Majoritatea restaurantelor au acest desert in meniu deoarece este un desert ieftin si extrem de comod, care se prepara repede si poate fi pastrat la frigider pana la servire.

Pasi

1
Efectuat

Preincalziti cuptorul.

2
Efectuat

Pregatiti vanilia. Impartiti pastaia de vanilie in jumtate si razuiti boabele cu partea mata a unui cutit.

3
Efectuat

Intr-o cratita medie amestecati smantana, 4 linguri de zahar, pastaia de vanilie semintele de boabe de vanilie si sarea. Gatiti la foc mediu pana incepe sa fiarba.

4
Efectuat

Odata ce incepe sa fiarba luati vasul de pe foc, acoperiti si lasati sa stea 15 minute pentru a permite vaniliei sa se infuzeze in crema.

5
Efectuat

Cand crema s-a terminat de infuzat, separati ouale. Puneti galbenusurile intr-un bol de marime medie si pastrati albusurile in alt scop. Bateti 6 linguri de zahar in galbenusuri. In timp ce bateti galbenusurile continuu, amestecati incet 1/4 din smantana fierbinte intr-un flux subtire.

In timp ce bateti amestecati incet smantana ramasa urmata de extractul de vanilie. Se strecoara amestecul printr o sita cu plasa subtire intr-un al doilea bol si se arunca pastaia de vanilie. In acest moment crema poate fi racita si pastrata pana la 5 zile.

6
Efectuat

Impartiti crema. Aduceti un fierbator sau puneti o oala cu apa la fiert. Transferati tava cu crema la cuptor si coaceti timp de 40 minute. Cand este gata ar trebui sa aiba o culoare uniforma in mijloc.

7
Efectuat

Scoateti tava din cuptor si lasati crema la racit aproximativ 15 minute in apa. Folositi o lingura pentru a indeparta eventualele bule de deasupra apoi acoperiti cu folie si bagati la frigider. Se lasa la rece cel putin 4 ore inainte de servire.

8
Efectuat

Cand este gata de servire se scoate din frigider. Se prepara pe suprafata cremei aproximativ 1 lingurita de zahar granulat. Rotiti pentru a adauga zahar uniform.

9
Efectuat

Aprindeti torta si tineti flacara la cativa centimetri de suprafata asigurandu va ca folositi o miscare circulara. Zaharul va incepe la inceput sa se stranga apoi in cele din urma se va solidifica intr-o crusta tare de zahar.

10
Efectuat

Se raceste timp de 2 minute si se poate servi in 20 minute.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

Tot timpul credeam ca aceasta este o retete greu de facut. M-am inselat. Multumesc!

pulpa de miel la cuptor
anterior
Pulpa de miel la cuptor
paste carbonara
urmatoare
Paste carbonara
pulpa de miel la cuptor
anterior
Pulpa de miel la cuptor
paste carbonara
urmatoare
Paste carbonara