0 0
Tiramisu cu mascarpone si frisca

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
6 Oua
1 cana Zahar
1 ¼ cana Mascarpone
1 ¾ ceasca Frisca
1 cana Cafea
7 pachete Piscoturi

Informatii nutritionale

490
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Tiramisu cu mascarpone si frisca

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Tiramisu este un desert italian, usor de facut, cu un aspect elegant, fara coacere. Acesta poate fi gatit fara probleme acasa si se poate servi in orice ocazie.

  • 40 min
  • Portii 9

Ingrediente

Indicatii

Share

Tiramisu este unul dintre cele mai faimoase deserturi italiene din lume nascut in Treviso (un oras incantator de langa Venetia), delicios si usor de facut.

Exista multe variante de reteta de tiramisu. Varianta pe care o voi descrie mai jos este una de tiramisu cu mascarpone, frisca si piscoturi. Aceasta este considerata a fi reteta de tiramisu clasic.

Acest desert poate fi servit in boluri sau in cani mici. Este absolut delicios!

Facut corect, un tiramisu clasic poate fi transcendent. Tiramisu este un desert cremos, avand in combinatie mascarpone, frisca si cafea. Reusita retetei se bazeaza foarte mult pe calitatea ingredientelor.

Aceasta reteta de tiramisu cu piscoturi este cu atat mai usor de facut deoarece nu necesita coacere. Cui nu ii place un desert usor de facut fara coacere? Acesta reprezinta cel mai bun lucru din aceasta reteta.

Daca sunteti in cautarea unui desert fara coacere tiramisu cu piscoturi, mascarpone si frisca este cel mai potrivit.

Cand ne gandim la tiramisu ne gandim la acele deserturi de restaurant. Este unul dintre acele deserturi pe care nu te-ai gandi niciodata sa le faci acasa.

Eu iti voi demonstra ca a face un tiramisu acasa nu este deloc dificil. Este nevoie doar de putina rabdare si ingrediente de calitate.

Tiramisu reprezinta in esenta un desert format din piscoturi stratificate cu o umplutura cremoasa usoara.

Aceasta reteta de tiramisu cu mascarpone si frisca este simplu de facut, distractiv si are un gust delicios!

Acest deliciu italian va ridica dispozitia tuturor, inclusiv pe cea a bucatarului!

Cremos, bogat si plin de arome indraznete de cafea, este unul dintre deserturile preferate din toate timpurile.

Acest desert poate fi servit la ocazii speciale reprezentand un dulce elegant si deosebit dar poate fi servit si in zile obisnuite cand pur si simplu iti este pofta de un desert delicios. Acesta se poate servi indiferent de vremea de afara, indiferent de zi sau ocazie. Nu poate fi niciodata refuzat.

Tiramisu este atat de usor de facut incat il poate face chiar si un copil. Tradus in limba romana tiramisu inseamna ,,ridica-ma”, acest lucru fiind dat faptului ca poate da energie tuturor persoanelor care il servesc.

Exista zvonuri drept carora acest desert a fost inventat in scopul folosirii cafelei reci si a biscuitilor tari ramase in restaurante in combinatie cu celelalte ingrediente.

Exista si variante de retete cu alcool, insa deoarece cu siguranta si copiii vor dori sa guste aceasta reteta, eu va voi prezenta aici varianta fara alcool.

Tiramisu insa, ramane un desert mai indicat pentru adulti datorita prezentei cafelei in compozitia sa. Acesta este un desert revigorant care pur si simplu te umple de energie si voie buna.

Multi cauta reteta de tiramisu de la Jamila, dar eu vreau sa va asigur ca si aceasta este minunata! 

In realizarea acestui desert este foarte importanta calitatea ingredientelor: mascarponele sa fie natural existand si „imitatii”, cafeaua sa fie una tare, veritabila, aromata, preparata corect iar ouale sa fie proaspete.

Tiramisu proaspat montat trebuie lasat macar 2-3 ore la frigider pentru a se raci bine si pentru a se putea felia mai bine.

Nu va pot descrie in cuvinte cat de delicios este acesta reteta de tiramisu cu mascarpone si frisca!

Usor ca un fulg, insiropat, racoritor si foarte revigorant. Garantat vei avea mai multa energie si pofta de viata dupa ce-l vei gusta!

Pasi

1
Efectuat

Primul pas este sa batem galbenusurile (aprox. ½ cana) si zaharul pana capata o consistenta foarte groasa.

2
Efectuat

Apoi, adauga mascarpone si amesteca-l pana cand este complet incorporat si omogen.

3
Efectuat

Folosind un mixer electric, incepeti sa bateti smantana la viteza mica, marind viteza dupa 10 minute. Astfel se obtine o frisca care va rezista zile intregi in frigider fara ajutorul gelatinei.

4
Efectuat

Ultimul pas este sa incorporezi usor frisca in amestec. Nu te grabi la acest pas si foloseste o spatula sau o lingura mare pentru a impaturi frisca.

5
Efectuat

Asezati-va vasull cu un strat de degete inmuiate in cafea. (Tavita standard de 9″x 9″)
Apoi adaugati primul strat de amestec de crema tiramisu. Folositi jumătate din amestec si intindeti-l uniform.
Adaugati restul de amestec de crema tiramisu si intindeti uniform. Pudrati tiramisu cu pudra de cacao si ati terminat!

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

Un desert rapid si foarte gustos!

clatite pufoase americane
anterior
Clatite pufoase americane
ciorba radauteana
urmatoare
Ciorba radauteana cu piept de pui
clatite pufoase americane
anterior
Clatite pufoase americane
ciorba radauteana
urmatoare
Ciorba radauteana cu piept de pui