0 0
Sirop de papadie

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
200 Flori de papadie
750 ml Apa
500 g Zahar
1 Lamaie

Informatii nutritionale

164
Calorii

Sirop de papadie

CARACTERISTICI:
  • Dulce
  • Sanatoasa
  • Vegan
  • Vegetarian
Bucatarie:

Siropul de papadie este una dintre cele mai sanatoase bauturi naturale 100%! Ofera multiple beneficii organismului si este deosebit de delicios!

  • 65
  • Portii 12

Ingrediente

Indicatii

Share

Siropul de papadie, reprezinta o bautura racoritoare 100% naturala, sanatoasa cu multiple beneficii pentru organism.

Siropul de papadie are rol antioxidant si contribuie foarte mult la detoxifierea ficatului dar si la reducerea grasimii din ficat. Este foarte frumos colorat si foarte gustos! Printre multiplele beneficii in organism se numara si ameliorarea acneei ajutand tenul sa devina mai curat si mai hidratat si nu in ultimul rand ajuta si in problemele si deficientele hormonale.

Pentru a se pastra mai mult siropul se toarna cat este inca fierbinte in sticle sau alte recipiente si se sigileaza cu capace. Recipientele din sticla trebuie sa fie asezate pe un suport de metal atunci cand le umplem cu siropul fierbinte.

Pentru servire, siropul se poate dilua cu apa minerala sau plata dar se poate adauga cu succes si la anumite cocktailuri! Puteti de asemenea sa il folositi atunci cand serviti clatite in loc de alt sirop sau topping si puteti foarte bine sa consumati acest sirop in loc de ceai.

Gustul siropului este asemanator cu cel al mierii de albine si poate inlocui cu succes siropul de artar fiind bineinteles un inlocuitor mult mai sanatos si mai natural.

Siropul de papadie se mai poate intalni sub denumirea de miere falsa sau miere de papadie. Florile de papadie sunt foarte bogate in vitamine si minerale, de aceea acest sirop este atat de sanatos si de apreciat!

Datorita potasiului care se gaseste intr-o cantitate crescuta in florile de papadie acest sirop ajuta si la reglarea tensiunii arteriale. Atunci cand consumati sirop de papadie va ajutati organismul si in lupta cu anumite infectii.

Siropul de papadie stimuleaza si digestia, ajuta la combaterea stresului si regleaza nivelul de zahar din sange.

Daca doriti sa pierdeti cateva kg trebuie neaparat sa consumati sirop de papadie! Acesta are un efect diuretic, asadar ajuta la eliminarea unor cantitati mari de lichide din organism.

Consumul regulat de sirop de papadie reduce si riscul anemiei deoarece florile de papadie contin fier.

Dupa cum vedeti siropul de papadie are numeroase beneficii asupra organismului, este foarte usor de preparat si este delicios! O multime de motive pentru a incerca imediat reteta!

Florile de papadie se gasesc cu usurinta primavara in gradini asa ca sunt la indemana oricui. Siropul trebuie pastrat la loc racoros, ferit de razele soarelui si de inghet.

Siropul de papadie este minunat deoarece va va ajuta sa faceti mai usor fata frigului, tusei, va va imbunatati imunitatea si va va ajuta si in problemele cu reumatismul. Siropul de papadie se pastreaza foarte bine in pivnita si il puteti servi ori de cate ori aveti nevoie sau pur si simplu aveti pofta de ceva racoritor si sanatos.

Pasi

1
Efectuat

Odata culese florile de papadie nu trebuiesc spalate sub jetul de apa pentru a nu se indeparta polenul. Umplem un vas cu apa si turnam florile in el. Trecem de cateva ori cu mana printre ele apoi le scoatem cu ajutorul unei site. Repetam acest procedeu pana ce apa ramane curata dupa spalare. Scoatem florile si le punem la uscat pe niste servetele absorbante.

2
Efectuat

Odata ce florile s-au uscat va trebuie sa le desfacem toate petalele si sa scapam de partea verde deoarece este amara.

3
Efectuat

Punem petalele intr-o cratita si turnam peste ele cantitatea de apa. Punem pe foc si lasam sa fiarba aproximativ 8 minute. Dupa ce a fiert, oprim focul, acoperim cratita si lasam totul sa se raceasca incet.

4
Efectuat

Dupa ce s-a racit timp de cateva ore, lichidul se filtreaza cu ajutorul unei site fine. Turnam lichidul intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zeama de la lamaie.

5
Efectuat

Punem din nou la fiert si asteptam pana cand deasupra se va forma o spuma. Indepartam spuma cu ajutorul unei linguri. Lasam siropul sa fiarba pana cand consistenta sa devine mai densa.

Carmen Vasile

papanasi cu dulceata, gem si smantana
anterior
Papanasi
reteteta pasca fara aluat
urmatoare
Pasca fara aluat
papanasi cu dulceata, gem si smantana
anterior
Papanasi
reteteta pasca fara aluat
urmatoare
Pasca fara aluat