0 0
Sirop de soc

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
2 felii Lamaie
15 Flori de soc
1 kg Zahar
1 litru Apa
20 gr Acid citric

Informatii nutritionale

200
Calorii

Salveaza reteta

[userpro_bookmark width="100%"]

Sirop de soc

CARACTERISTICI:
  • Dulce
  • Sanatoasa
  • Vegan
  • Vegetarian
Bucatarie:

Siropul de soc este o bautura racoritoare fara alcool, fiind perfecta pentru verile calduroase! Poate fi consumata si de catre copii avand un gust placut dulce!

  • 2890 min
  • Portii 12

Ingrediente

Indicatii

Share

Aceasta reteta de sirop de soc reprezinta o baza florala dulce pentru a crea bauturi si deserturi delicioase. Faceti aceasta reteta pentru un gust de vara! Delicat floral si citric, siropul de soc este perfect pentru a face un cocktail de sirop din flori de soc, produse de patiserie si multe altele!

In timp ce il puteti cumpara de la magazinele de produse alimentare de specialitate si produse naturiste, de ce ati face-o daca il puteti face singur!? Este distractiv de facut cu aceasta reteta usoara de sirop de flori de soc. Si, este placut sa il ai la indemana oricand vrei sa-l folosesti in retetele si bauturile tale preferate.

In Romania, este cunoscut sub mai multe denumiri: Sirop de Soc, Suc de Soc si chiar Socata in functie de fiecare zona a tarii! Oricum ai spune, daca ai vrut vreodata sa imbuteliezi vara pentru a te bucura de ea pe tot parcursul anului, aceasta este reteta perfecta pentru tine!

La sfarsitul primaverii/inceputul verii este un produs de baza pe care il veti gasi in atat de multe bucatarii europene.
Florile de soc se pot cultiva si in propria curte! Butasii de soc sunt disponibili pentru cumparare online si la multe pepiniere.

Si, in timp ce florile proaspete nu sunt intotdeauna disponibile peste tot, floarea de soc uscata este usor de gasit online.

Folosite de secole in medicina traditionala, aceste flori mici si delicate au si o valoare culinara ridicata.

Aceste flori frumoase au un gust floral delicat cu o nota de citrice fructate. Multi spun ca au gust de vara!

Totusi, nu le manca crude! In starea lor bruta, florile (si boabele rezultate) sunt usor toxice. Pe de alta parte, gatirea sau conservarea lor neutralizeaza toxicitatea.

Frunzele, scoarta si tulpinile plantei sunt, de asemenea, toxice si nu trebuie consumate. Cand pregatiti florile pentru aceasta reteta, taiati cat mai mult posibil din tulpina de pe ciorchinul mare de flori.

Daca sunteti suficient de norocos sa aveti acesti arbusti salbatici in zona dvs. (sau in gradina), va puteti aduna propriile flori proaspete.

Socul infloreste la inceputul lunii mai si cred ca nimeni nu rateaza ocazia de a prepara un racoritor sirop de soc. Cum sa nu te apuci sa faci acest sirop de soc cand miroase a flori de soc pe toate valcelele?

Beneficiile siropului de soc sunt multiple. Printre cele mai importante pot fi amintite efectele diuretice, laxative, tonice, vitaminizante şi mineralizante, antiinflamatoar, galactogoge si detoxifiante.

Exista si retete de sirop de soc la rece, fara fierbere, iar acestea sunt un adevarat miracol, atat din punct de vedere al gustului cat si a proprietatilor benefice.

Siropul de soc merita o atentie deosebita mai ales pentru faptul ca se poate pastra timp indelungat beneficiind astfel de calitatile sale pe tot parcursul anului. Multi aleg sa puna acest sirop de soc pentru iarna. 

Chiar si copiii iubesc acest sirop si cu siguranta este mult mai sanatos decat toate sucurile din comert.

Pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Adaugati feliile de lamaie si florile de soc intr-o oala mare, rezistenta la caldura sau intr-un borcan mare, cu un capac de cel putin 2 litri (8 cani).

2
Efectuat

Intr-o oala separata adaugati zaharul, apa si acidul citric si lasati amestecul sa dea in clocot (asigurati-va ca s-a dizolvat tot zaharul).

3
Efectuat

Turnati incet siropul de zahar peste lamai si florile de soc si amestecați bine pentru a se combina.

4
Efectuat

Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si acoperiti cu un capac (asigurati-va ca, capacul este etans, deci folositi folie de plastic daca este necesar).

5
Efectuat

Lasati amestecul sa stea timp de 48 de ore, amestecand de cateva ori în fiecare zi.

Carmen Vasile

Evaluari:

Evaluare Medie:
(5)
Total evaluari: 1
Andrea

O bautura sanatoasa, traditionala.

ciorba radauteana
anterior
Ciorba radauteana cu piept de pui
prajitura cu capsuni
urmatoare
Prajitura cu capsuni
ciorba radauteana
anterior
Ciorba radauteana cu piept de pui
prajitura cu capsuni
urmatoare
Prajitura cu capsuni