1 0
Clatite pufoase americane

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
100 gr Faina
2 Oua
Un varf de lingurita Sare
1 lingura Ulei
300 ml Lapte

Informatii nutritionale

107
Calorii

Clatite pufoase americane

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Aceasta reteta de clatite pufoase americane face parte din categoria celor mai iubite deserturi. Se poate servi cu topping-uri dulci cat si sarate.

  • 30 min
  • Portii 8

Ingrediente

Indicatii

Share

Va prezentam o reteta usoara de clatite pufoase, cu sfaturi despre cum sa le faci sa fie cele mai bune de fiecare data cu topping-uri dulci sau sarate dupa preferinta. Puteti congela clatitele timp de 1 luna, invelite in folie alimentara sau le puteti prepara cu o zi inainte.

Spune la revedere amestecului de clatite din cutie. Tot ce ai nevoie pentru a face clatite delicioase se afla probabil in bucatarie chiar acum. Aceasta reteta este usoara! Clatitele nu sunt prea dulci si sunt perfecte pentru a fi servite in orice moment al zilei. Sunt delicioase si se adapteaza usor la ceea ce ai in bucatarie.

Aceste clatite sunt un clasic american, de aceea mai sunt numite si clatite pufoase americane. Micul dejun si brunch-ul ar fi pur si simplu incomplete fara aceste teancuri pufoase de deliciu ingramadite si servite cu sirop, unt si toate toppingurile tale favorite.

Clatitele pufoase exista de secole si sunt un produs de baza in multe culturi.

Ne plac retetele simple, fara esec, iar aceasta reteta de clatite pufoase este exact ce ne dorim! Este rapid de facut si suntem dispusi sa pariem ca aveti tot ce este nevoie pentru a le face chiar acum.

Noi iubim totul la aceste clatite. In primul rand, sunt extrem de rapid si usor de preparat, cu doar cateva ingrediente de baza pe care toata lumea le are la îndemana (da, chiar toata lumea: ou, lapte, faina).

De asemenea, ies perfecte de fiecare data, cu o forma rotunda mica si minunata si o textura uimitoare si pufoasa. Nu mai cauta. Aceasta este singura reteta de care ai nevoie!

Cu totii avem nevoie de o reteta de baza de clatite care sa fie micul dejun lenes de duminica, cand pur si simplu iti e pofta de clatite pufoase americane. Ceva usor si rapid de facut. Cu o saptamana lunga in urma, se întampla adesea sa fim obositi, iar pentru aceste dimineti lenese, aceasta reteta usoara de mic dejun este pur si simplu perfecta.

clatite pufoase pudrate cu zahar

Pentru servire se pot pudra cu zahar iar daca se doreste se poate adauga si un strop de lamaie. De asemenea, se pot servi in combinatie cu nuci pecan sau migdale.

Multe persoane adora sa le combine cu fructe proaspete amestecate cu iaurt sau smanatana, in timp ce altele iubesc combinatia de clatite cu mere innabusite aromate cu scortisoara.

clatite pufoase cu fructe, afine

Bineinteles pentru iubitorii de ciocolata, clatitele reprezinta reteta perfecta, mai ales pentru ca pe langa ciocolata se poate adauga si o lingura de inghetata! Ce este cel mai interesant la aceasta reteta de clatite, este faptul ca acestea se pot servi si in combinatii diferite de cele dulci cum ar fi impreuna cu carne de pui si sos salsa, branza de vaci si ananas felii sau ou si sos olandez.

Multi cauta reteta de clatite pufoase de la Jamila, dar eu vreau sa va asigur ca si aceasta este minunata. 

Sper ca o sa va placa aceasta reteta de clatite pufoase americane la fel de mult ca si familiei mele!

Pofta buna!

Pasi

1
Efectuat

Pune 100 g de faina si un praf de sare intr un castron mare.

2
Efectuat

Faceti o fantana in centru si spargeti 2 oua in mijloc.

3
Efectuat

Turnati aproximativ 50 ml din cei 300 ml de lapte si o lingura de ulei, apoi incepeti sa bateti din centru tragand treptat faina in oua, lapte si ulei. Odata ce toata faina este incorporata, bateti pana obtineti o pasta neteda si groasa.

4
Efectuat

Incinge tigaia la foc moderat apoi sterge o cu hartie de bucatarie unsa cu ulei.

5
Efectuat

Puneti putin aluat in tigaie, inclinand tigaia pentru a muta amestecul dintr o parte in alta pentru un strat subtire si uniform.

6
Efectuat

Se lasa la fiert netulburat aproximativ 30 de secunde. Daca tigaia are temperatura potrivita clatita ar trebui sa devina aurie dedesubt dupa aproximativ 30 de secunde si va fi gata sa se intoarca.

7
Efectuat

Tineti manerul tigaii, puneti paleta sub clatita apoi ridicati rapid si rasturnati. Gatiti inca 30 de secunde inainte de a pune clatita pe farfurie.

Carmen Vasile

reteta orez cu lapte
anterior
Budinca de orez cu lapte
reteta tiramisu
urmatoare
Tiramisu cu mascarpone si frisca
reteta orez cu lapte
anterior
Budinca de orez cu lapte
reteta tiramisu
urmatoare
Tiramisu cu mascarpone si frisca