0 0
Pasca fara aluat

Share pe reteaua dvs. sociala:

Sau puteti doar sa copiati si sa distribuiti aceasta adresa URL

Ingrediente

Ajustati portiile:
600 gr Branza dulce de vaci
100 gr Stafide
100 gr Smantana
6 Oua
180 gr Unt
300 gr Zahar
6 linguri Faina
1 Praf de copt
2 linguri Esenta de vanilie
1 varf de lingurita Sare

Informatii nutritionale

267
Calorii

Pasca fara aluat

CARACTERISTICI:
  • Dulce
Bucatarie:

Pasca fara aluat reprezinta unul dintre deserturile intalnite cel mai des pe masa de Pasti a romanilor!

  • 65 min
  • Portii 8

Ingrediente

Indicatii

Share

Cu pasi repezi se apropie sarbatorile pascale si majoritatea gospodinelor se intreaba inca de pe acum ce sa pregateasca pentru masa de Pasti, astfel incat sa isi uimeasca invitatii si sa se intreaca pe ele insasi cu cele mai gustoase bucate.

O alegere potrivita pentru masa de Pasti o reprezinta pasca fara aluat. Aceasta se prepara cu putine ingrediente, intr-un timp relativ scurt. Este usor de pregatit si poate fi un desert gustos si usor, perfect in combinatie cu celelelalte mancaruri traditionale de Pasti.

Avand in vedere ca de Pasti se obisnuieste a se manca preparate mai bogate in calorii, pasca fara aluat ne ajuta sa mentinem un echilibru atunci cand ajungem la partea desertului.

Dupa o perioada de post, pasca fara aluat este perfecta pentru a ne indulci si a celebra Invierea Domnului.

Pentru gospodinele care doresc sa petreaca mai putin timp in bucatarie fiind deja ocupate cu celelalte preparate care necesita mai mult timp, pasca fara aluat este alegerea perfecta pentru desert. Pentru iubitorii de branza este cel mai potrivit dulce deoarece branza exista din abudenta in aceasta reteta.

Pasca fara aluat ii face concurenta cozonacului, la fel de iubit si apreciat si el de catre iubitorii de traditii, insa putin mai migalos si mai greu de preparat decat pasca.

Stafidele sunt optionale pentru ca nu toata lumea iubeste sa serveasca stafide, insa exista numeroase alternative cum ar fi fructe uscate si deshidratate la alegere, dupa preferinta fiecaruia. Pasca fara aluat se poate asezona cu zahar pudra pe deasupra pentru un aspect mai placut dar si pentru un plus de gust si de dulceata.

In compozitia acestui preparat se pot adauga optional in loc de stafide, visine din compot. Gustul dulce acrisor va fi un adevarat deliciu!

Branza de vaci trebuie sa fie scursa foarte bine de zer. Puteti cumpara o branza buna de pe LOCALNIC de la un producator local, sau din piata.

Unele gospodine obisnuisc sa prepare pasca in ajunul Invierii si sa duca cateva bucatele la biserica pentru a fi sfintite.

Alaturi de oua rosii, pasca fara aluat este nemaipomenita si nu ar trebui sa lipseasca de pe masa niciunui roman.

Nu este o regula ca pasca fara aluat sa fie pregatita doar in perioada sarbatorii Pastelui. Aceasta poate fi oricand servita cu mare succes ca si desert in familie la o masa obisnuita.

Pentru cine doreste sa scape de framantat si de asteptarea dospitului aluatului, aceasta reteta este absolut minunata!

Aceasta pasca se poate servi atat calda cat si rece, dupa cum prefera fiecare. Se poate pastra mai multe zile si este foarte usor de facut deoarece nu are aluat ca si cozonacul sau alte preparate asemanatoare.

De asemenea, poate fi congelata iar cand doriti sa o serviti se decongeleaza cu o noapte inainte devenind perfecta pentru servire.

Pasca fara aluat poate fi considerata un cheesecake mai autohton. Optional se poate folosi si coaja rasa de lamaie pentru o pasca mai aromata. Va recomand sa puneti branza la scurs cu o seara inainte de prepararea desertului pentru ca a doua zi sa fie fara pic de zer.

Pentru iubitorii de traditii pasca se decoreaza cu o cruce simbolizand crucea pe care a fost rastignit Iisus Hristos.

Pasi

1
Efectuat

Separam ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi treptat se adauga untul si sarea. Se amesteca, apoi treptat se adauga smantana, branza, faina si praful de copt. Se amesteca bine pana la omogenizare.

2
Efectuat

Intr-un alt recipient albusurile se bat cu ajutorul unui tel sau mixer pana capata o consistenta de spuma tare. Dupa ce sunt bine amestecate se toarna treptat peste restul compozitiei. Ulterior se adauga si vanilia pentru aroma iar la final se adauga si stafidele.

3
Efectuat

Compozitia se adauga intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 50 de minute.

Carmen Vasile

reteta sirop de papadie natural
anterior
Sirop de papadie
reteta de sarmale
urmatoare
Sarmale
reteta sirop de papadie natural
anterior
Sirop de papadie
reteta de sarmale
urmatoare
Sarmale